Konjak (Cognac) je dobio naziv po malom istoimenom gradiću na zapadu francuske. Konjak je destilat vina, a po zakonu vino se mora destilovati dva puta, te tako dobijen produkt zove se "eau-di-vie" (o-do-vi), odnosno voda života koja se pretače u hrastovu burad gde odležava minimum 2 godine. Većina konjaka odležava znatno duže nego što je zakonom propisano. Najpopularnija je velika četvorka: Hennessy, Remy Martin, Martell i Couorvoisier čija su imena poznata ljubiteljima konjaka širom sveta, a postoji veliki broj manjih vrlo kvalitenih proizvođača konjaka. Dozvoljene su tri sorte za proizvodnju konjaka: Ugni Blanc, Folle Blanche i Colombard. Sorta Ugni Blanc je najzastupljena u proizvodnji, čini oko 98%. Široka ponuda konjaka počev od V.S. zatim V.S.O.P. do X.O. obogaćena je ekskluzivnom ponudom poput Hennessy Paradis, Richard i Remi Martin Louis XIII.
This website requires cookies to provide all of its features. For more information on what data is contained in the cookies, please see our Privacy Policy page. To accept cookies from this site, please click the Allow button below.