You have no items in your shopping cart.
Skenderbeg Brandy V.S.O.P. čuveni albanski brendi odličnog kvaliteta proizveden od alkohola zrelog grožđa,
sazrevao pet godina u drvenim buradima, izuzetne arome, nežnog ukusa i jedinstvene zlatne ćilibar boje.
Smatra se albanskim nacionalnim pićem i poznat je po svom kompleksnom mirisu i slatkom i punom ukusu.
Nastaje destilacijom zrelog grožđa koje se podvrgava fermentaciji na određenoj temperaturi, čime se dobija
vino sa tačno određenim karakteristikama. Ovo vino se zatim destiluje u bakarnim kazanima dok se ne dobije
čist destilat izuzetno visokog kvaliteta, koji potom odležava pet godina u hrastovim buradima, što mu daje
karakterističnu aromu hrasta, vanile, karamela i braon šećera, uz naznake biskvita i duvana u pozadini, pun
svilenkast i mekan ukus koji prati prepoznatljiva zlatna ćilibar boju i duga i postojana završnica.
Zemlja porekla | Srbija |
---|---|
Destilerija | Adol |
Zapremina | 0.70l |
% alkohola | 40% |
Uvoznik | Dominus 2017 doo |
Skenderbeg je albanski konjak proizveden i degustiran prvi put 1. septembra 1967. godine u Albaniji,
u fabrici alkoholnih pića Kantina Skenderbeu, koja je poslovala kao deo Prehrambenog kombinata "Ali
Kelmendi". Prehrambeni kombinat "Ali Kelmendi" privatizovan je 07. decembra 1994. godine, kada ga
je kupila albanska kompanija "Tre Ortaket" doo. Samo dve godine kasnije Kantina je ponovo prodata
preduzeću "M.LEKA" ltd, a od 20. decembra 1999. posluje u vlasništvu kompanije "ADOL" doo.
Od osnivanja do danas Kantina je služila kao baza za proizvodnju i snabdevanje prirodnih likerskih esencija
za celu Albaniju. Alkohol se priprema i odležava samo u bačvama, tunama i buradima od hrastovog drveta,
što ovom konjaku daje jedinstvenu aromu, buke i posebnu boju. Njegovi glavni sastojci su: odležala rakija,
ekstrakt planinskog bilja, prerađeno voće (grožđe, limun, crna šljiva), etil alkohol, šećerni sirup, cvetni med,
destilovana voda, karamela.