Vodka

Vodka se može napraviti manje više od bilo čega što može da fermentiše, a zatim da se destiliše i filtrira. To uključuje krompir, žitarice, grožđe, šećer, voće pa čak i pojedino korenje. Fermentisana tečnost se destiliše dok se ne dobije 90% alkohol koji se zatim redukuje na standardnih 40%. Iz tog razloga vodka skoro da ne poseduje nikave arome.
Premda je popularna širom sveta, vodka je nacionalne piće istočnoevropskih zemalja (Rusija, Ukrajina, Poljska, Estonija, Letonija...). Sam naziv potiče od ruske reči Voda. Cenjena je kao veoma čist destilat pošto iole ozbiljniji proizvođači ponavljaju proces destilacije nekoliko puta. Zbog svog neutralnog ukusa izuzetno je popularna u spravljanju koktela. Iz tog razloga služi kao baza stotinama različitih koktela, a neki od njih su uvršteni u klasike.
No ipak nisu sve vodke proizvedene isto, tako da postoje razlike u teksturi. Iz tog razloga u poslednje vreme izdvojile su se takozvane Premium vodke poput Beluge, Grey Goose, Belvedere, Ruski Standard, Ivan Grozni...

32 proizvod(a)

Grid  List 

Set Descending Direction

32 proizvod(a)

Grid  List 

Set Descending Direction
Filter proizvoda
Filter proizvoda

Shopping Options

Kategorija
Cena
Destilerija
Zemlja
Zemlja
Pakovanje
Uporedi proizvode

Nema proizvoda na listi.

Back to Top