POZOVITE NAS:
+381 63 86 38 206
Cart0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Bacardi Black rum prodaja Beograd Bacardi Black rum prodaja Beograd
  • Bacardi Black rum cena Bacardi Black rum cena

Bacardi Black 0.70 l

Bermuda

Quick Overview

Bacardi se proizvodi u Porto Riku, a destilat se dobija od fermentisane melase. Zvanično logo Bacardi ruma je slepi miš, a datira od 1862 godine kada je osnivač kompanije Don Facundo Bacardi pronašao slepe miševe u zapuštenoj zgradi koju je kupio za destileriju. Slepi miš se na Kubi smatra znakom dobre sreće i zbog toga se nalazi na etiketi Bacardi ruma oduvek.

SKU: RU0008

Dostupnost: Na stanju

2.090,00 din.

Details

Bacardi Black se dobija od fermentisane melase. Bacardi Black sastoji se od mešavine rumova koji su filtrirani jednom kroz drveni ugalj i ostavljeni da sazrevaju minimum četiri godine u Belom američkom hrastu.

Krase ga slatke, tropske note, karamela i vanila uz note dima i melase. Srednjeg tela, sa notama šećerne trske, sladića, ekstrakta vanile i javorovog sirupa. Završnica je sladunjava, srednje dužine.

Može se piti čist ili u mešavini sa drugim pićima. Ako ga mešate sa Coca Colom, odnosom 1/1 dobija se dobar balans no to je već stvar ukusa.

Kratka istorija:
Bacardi rum
 se danas proizvodi u Porto Riku ali zvaničan početak proizvodnje Bacardija je započet na Kubi 1862. godine. Proizvodnja se izmešta u Porto Riko 1960. godine nakon Kubanske revolucije, a razlog tome je što Fidel Kastro nije bio naklonjen familiji Bacardi te im je konfiskovao svu imovinu. Čuveni kokteli Cuba Libre i Daiquiri su nastali upravo na osnovi Bacardi ruma nakon Kubanskog rata za nezavisnost u vreme Američke okupacije Kube.

Additional Information

Zemlja porekla Bermuda
Destilerija Bacardi
Zapremina 0.70l