POZOVITE NAS:
+381 63 86 38 206
Cart0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Bacardi Black Carta Negra Bacardi Black Carta Negra
  • Bacardi Black Carta Negra Bacardi Black Carta Negra

Bacardi Black Carta Negra 0.70l

Bermuda

Quick Overview

Bacardi se proizvodi u Porto Riku, a destilat se dobija od fermentisane melase. Zvanično logo Bacardi ruma je slepi miš, a datira od 1862 godine kada je osnivač kompanije Don Facundo Bacardi pronašao slepe miševe u zapuštenoj zgradi koju je kupio za destileriju. Slepi miš se na Kubi smatra znakom dobre sreće i zbog toga se nalazi na etiketi Bacardi ruma oduvek.

SKU: RU0008

Details

Bacardi Black se dobija od fermentisane melase. Bacardi Black sastoji se od mešavine rumova koji su filtrirani jednom kroz drveni ugalj i ostavljeni da sazrevaju minimum četiri godine u Belom američkom hrastu.

Krase ga slatke, tropske note, karamela i vanila uz note dima i melase. Srednjeg tela, sa notama šećerne trske, sladića, ekstrakta vanile i javorovog sirupa. Završnica je sladunjava, srednje dužine.

Može se piti čist ili u mešavini sa drugim pićima. Ako ga mešate sa Coca Colom, odnosom 1/1 dobija se dobar balans no to je već stvar ukusa.

Additional Information

Zemlja porekla Bermuda
Destilerija Bacardi
Zapremina 0.70l
  1. Be the first to review this product

Bacardi rum se danas proizvodi u Porto Riku ali zvaničan početak proizvodnje Bacardija je započet na Kubi 1862. godine. Proizvodnja se izmešta u Porto Riko 1960. godine nakon Kubanske revolucije, a razlog tome je što Fidel Kastro nije bio naklonjen familiji Bacardi te im je konfiskovao svu imovinu.
Čuveni kokteli Cuba Libre i Daiquiri su nastali upravo na osnovi Bacardi ruma nakon Kubanskog rata za nezavisnost u vreme Američke okupacije Kube.

Proizvodi koji su kupovani uz ovaj proizvod