POZOVITE NAS:
+381 63 86 38 215
Cart0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Manastir Kovilj Arkanj sa kutijom Manastir Kovilj Arkanj sa kutijom
  • Manastir Kovilj Arkanj sa kutijom Manastir Kovilj Arkanj sa kutijom
Previous

Manastir Kovilj Ison Vinjak sa kutijom 0.70l

Previous

Metaxa Private Reserve 0.70l

Manastir Kovilj Arkanj sa kutijom 0.70l

Srbija

Quick Overview

Manastir Kovilj Arkanj pri prvom susretu, na nosu možete osetiti arome zelene
jabuke, nekošene mlade trave, slatke note vanile i nagoveštaje kokosa u
pozadini. Punog, bogatog ukusa, elegantnih, prefinjenih i pitkih aroma, sa
neznatnom količinom tanina i blagom aromom hrasta u kom je sazrevao.
Izuzetne boje ćilibara, sa dugom i toplom završnicom.

SKU: BRD006

Beograd izuzev prigradskih naselja: Dostava istog dana za porudžbine kreirane do 11:30h, osim vikendom.
Beograd: Preuzimanje u našem lokalu najduže 3 sata od momenta porudžbine. LOKACIJA
Srbija: Dostava paketa brzom poštom u roku od 24-48h od momenta porudžbine, osim vikendom.

Details

Vrhunska voćna rakija Manastir Kovilj Arkanj proizvedena i odnegovana u poljoprivrednom
gazdinstvu Manastira Kovilj. Dobijena je destilacijom jabukovog vina i višegodišnjim odležavanjem
u hrastovim buradima u podrumu Manastira Kovilj. Kompleksnog mirisa, zaokruženog ukusa i predivne
boje ćilibara, nastala je na osnovu tradicionalne recepture iz oblasti Kalvados u Francuskoj. Pažljivo
odabrani zreli plodovi jabuke beru se i iz njih cedi sok, koji nakon toga prolazi proces fermentacije i
destilacije i sazrevanja u hrastovim buradima. Pri prvom susretu, na nosu možete osetiti arome zelene
jabuke, nekošene mlade trave, slatke note vanile i nagoveštaje kokosa u pozadini. Punog, bogatog
ukusa, elegantnih, prefinjenih i pitkih aroma, sa neznatnom količinom tanina i blagom aromom hrasta
u kom je sazrevao. Izuzetne boje ćilibara, sa dugom i toplom završnicom.
Temperatura serviranja od 12 - 15°C.

Additional Information

Zemlja porekla Srbija
Destilerija Manastir Kovilj
Zapremina 0.70l
% alkohola 40%
  1. Be the first to review this product

Manastir Kovilj nalazi se u blizini mesta Kovilj, nedaleko od Novog Sada, na istočnim padinama
Fruške gore. Među brojnim fruškogorskim manastirima i Manastir Kovilj spada u red onih za koje
se pouzdano ne zna kada su podignuti i ko ih je podigao. Prema predanju Manastir Kovilj podignut
je u XIII veku, na mestu na kom su se srpski kralj Stefan Prvovenčani i austrougarski kralj Andrija
pomirili, zahvaljujući Stefanovom bratu Rastku, u narodu poznatijem kao Sveti Sava. Manastir Kovilj
posvećen je Svetim Arhangelima Mihailu i Gavrilu i pod zaštitom je države kao spomenik kulture od
1949. godine. U sklopu manastira, pored crkve, nalaze se i kapelica posvećena Svetoj Petki i velika
kapela posvećena Atonskim Svetiteljima na Svetoj Gori. Najraniji pisani podaci o samom manastiru
nalaze se u Minhenskom psaltiru iz XIV veka, prema kojem je Manastir Kovilj bio metoh srpskog
srednjovekovnog manastira Privina Glava. Glavna manastirska crkva koju danas poznajemo izgrađena
je tokom XVIII veka, na mestu starije koja je izgorela u požaru 1848. godine. Za vreme Marije Terezije
Manastir Kovilj dobio je pisanu potvrdu kojom su tačno utvrđeni njegovi posedi. Današnji izgled crkve
Manastira Kovilj svojom arhitekturom podseća na srpske srednjovekovne manastire, a najviše na
manastir Manasiju koji joj je arhitektonski uzor. Zadužbina je Petra Andrejevića iz Sremskih Karlovaca.
Ikonostas je oslikao Aksentije Marodić, a rezbario Jovan Kistner. U kompleksu se nalazi i Memorijalni
muzej posvećen arhimandritu Jovanu Rajiću (1726-1801), jednom od utemeljitelja kritičke istoriografije
kod Srba. Manastir Kovilj jedan je od najbrojnijih muških manastira u Srbiji. Više od polovine monaha
je visokoobrazovano, a među njima ima i stranaca. Restitucijom im je vraćen dobar deo manastirskog
poseda koji im je nakon II svetskog rata oduzet. U destileriji Manastira Kovilj proizvode rakije, vino,
liker, med ... Na tržištu su prepoznatljvi po rakiji od šljive, dunje, kruške, kajsije, likeru od oraha i rakiji
od jabukovog vina tipa Kalvados, koja odležava tri godine u hrastovom buretu i predstavlja ekskluzivni
proizvod.

Preporučujemo sledeće slične proizvode: