POZOVITE NAS:
+381 63 86 38 206
Cart0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Casanova di Neri Brunello di Montalcino Casanova di Neri Brunello di Montalcino
  • Casanova di Neri Brunello di Montalcino Casanova di Neri Brunello di Montalcino

Casanova di Neri Brunello di Montalcino 0.75 l 2013

Italija, Toskana
Suvo,

Quick Overview

Voćno, kompleksno, punog ukusa...

SKU: IT0084

RP  93Robert Parker

WS  95Wine Spectator

V    91Vinous

Dostava u roku od 12-48h na teritoriji Srbije

Dostupnost: Na stanju

6.090,00 din.

Details

Casanova di Neri Brunello di Montalcino proizvodi se još od davne 1978. godine. Vino sazreva 43 meseca u hrastovim bačvama.
Miris je bogat i kompleksan, prepoznaju se arome malina, višanja u pratnji nota duvana i mlečne čokolade. Dobre strukture, postojanog voćnog ukusa, sa blagim mineralnim primesama, ovo vino je baršunasto veoma prijatne duge završnice.
Treba ga pustiti da se lagano razvija u čaši ili da se dekantira barem četiri sata ranije.

Temperatura serviranja: 15 - 17°C

Preporučuje se uz najkvaliteniji odrezak ili divljač.

Additional Information

Zemlja porekla Italija
Region Toskana
Berba 2013
Sorta Sangiovese
Boja Crveno
Tip Suvo
Zapremina 0.75 l

Kazanova di Neri (Casanova di Neri) je ishod dugotrajnog procesa proizvodne i filozofske evolucije, koja predstavlja viziju
čuvenog vina Brunello di Montalcino na nov inovativan način. Predanost i poštovanje prema zemlji i njenoj raznolikosti, ključni je faktor u proizvodnji jedinstvenih vina, gde se sa posebnom pažnjom tretira grožde nakon berbe pošto se karakterisitke istog razlikuju od parcele do parcele, a to ova vinarija ceni najviše. Vinarija je osnovana 1971. godine od strane Ðovanija Nerija (Giovanni Neri), koji je uz pomoć velike vizije i strasti razumeo veliki potencijal vina u Montalćinu (Montalcino). 1991. godine upravljanje vinarijom je nasledio njegov sin Ðakomo (Giacomo).
Proizvodnja je u početku započeta u istočnom delu Montalćina, gde se kasnije proširila i na druga područja u okviru ove komune. Prvi vinograd je Ćeretalto (Cerretalto), jedinstven teroar u prirodnom amfiteatru iznad reke Aso (Asso), gde stari vinogradi daju Sanđoveze (Sangiovese) drugačiji nego na drugim parcelama, sa malim grozdovima lepo distanciranim, selekcijom istih podignuti su drugi vinogradi, a posebno u Tenuta Nova (Tenuta Nuova).
Kupovinu Ćeretalta pratile su lokacije Le Ćetine (Le Cetine), Pjetradoniće (Pietradonice) i naposletku Podernovo. Ni jedan vinograd nije kupljen nasumično vec analizom zemlje i ekspozicije, kako bi se dobila jedinstvena i prepoznatljiva vina.
Prva berba je bila 1978. godine, a sledile su je berbe Ćeretalto 1981, zatim Roso di Montalćino (Rosso di Montalcino) 1982, Tenuta Nova 1993. Pjetradonice 2000. godine i zadnja Ibbianco 2011. godine. U prilog kratke ali ipak velike istorije govore mnogobrojne nagrade i priznanja koje je ova vinarija dobila kako na nacionalnom tako i na internacionalnom nivou.
Trenutno imanje obuhvata oko 500ha od kojih su 63ha pod vinogradima, 20ha pod maslinama a ostatak je obradivo zemljište i šuma.

Filozofija vinarije se zasniva na tome da su vina plod vinograda i čovekovog rada. Nega i strast kojom se obrađuje vinograd,
zatim mikroklima i raznovrsnost, dovode do jedinstvenih karakteristika samog grožda od kog se dobija prepoznatljivo vino koje je odraz teroara. Više od 40 godina traje evolucija proizvodnje što je doprinelo da vina i sama vinarija dostignu određen stepen kvaliteta koji je vinariju odvojio na neki način od drugih i učinio je prepoznatljivom.
Konstanta potraga za određenom vrstom tla koje može izraziti određen karakter i jedinstvenost vina i proces obrade zemljišta koji poštuje zemlju i vinovu lozu propraćeno je negom i pažnjom u samom procesu vinifikacije. Vina su plod izuzetnih kombinacija tla, mikroklime ujedinjenih sa strastvenim pristupom i preciznim procesom vinifikacije, što dovodi do ujednačenog kvaliteta i prepoznatljivosti kroz različite berbe.

www.casanovadineri.it

Proizvodi koji su kupovani uz ovaj proizvod