POZOVITE NAS:
+381 63 86 38 206
Cart0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Col Vetoraz Prosecco Brut Valdobbiadene Col Vetoraz Prosecco Brut Valdobbiadene
  • Col Vetoraz Prosecco Brut Valdobbiadene Col Vetoraz Prosecco Brut Valdobbiadene

Col Vetoraz Prosecco Valdobbiadene NV

Italija, Friuli-Venezia Giulia
,

Quick Overview

Col Vetoraz Prosecco krasi lep voćan miris sa notama citrusa i koštunjavog voća. Prefinjen ukus, osvežavajuć uz lepe mehuriće daje kremast ukus.

SKU: PV0066

Dostava u roku od 12-48h na teritoriji Srbije

Dostupnost: Na stanju

1.760,00 din.

Details

Klasičan, delikatan i osvežavajuć. Col Vetoraz Prosecco Valdobbiadene Vas prosto vuče da uzmete još koji gutljaj i sipate još jednu čašu. Miris zrelog voća i koštunjavog voća vodi ka suvom, prefinjenom i intezivnom ukusu. Ukus podseća na latice belog cveća, koru citrusa, sa dodirom prepečenog hleba, a fini mehurići stvaraju lep kremast osećaj u ustima.
Col Vetoraz Prosecco se može konzumirati sa širokim spektrom hrane, što ga čini odličnim uz apetajzere, salate pa čak i lagani ručak.

Lociran je u Cartizze verovatno najboljoj oblasti Valdobbiadane ragiona Veneto. Vinogradi se tretiraju organski na nekih 1300m nadmorske visine na padinama gde se sorta Glera uzgaja još od davme 1838. godine. Nakon pažljive selekcije zrelog grožđa, šira fermentira u inoks tankovima, a tako dobijeno vino ponovo odlazi na sekundarnu fermentaciju u tankovima, tzv "Charmat" metod.

Additional Information

Zemlja porekla Italija
Region Friuli-Venezia Giulia
Berba NV
Sorta Glera / Prosecco

DECANTER WWA 2018 - Srebrna medalja

Col Vetoraz lociran je na samom vrhu brda odmah do "Mont" Cartizze u S. Stefano di Valdobbiadane. Nalazi se na jednoj od najviših tačaka u Cartizze, 400m iznad nivoa mora, odakle se pruža pogled na celu oblast.

Porodica Miotto naselila se u Col Vetoraz davne 1838. godine. Odmah su počeli sa uzgajanjem vinograda i proizvodnjom Proseka. 1993. Francesco direktan potomak porodice Miotto u saradnji sa Palolo de Bortoli, agronomistom osnovao je postojeću vinariju Col Vetoraz. U nekoliko poslednjih godina uz dugogodišnje iskustvo dovelo je do toga da Col Vetoraz postaje prepoznatljiv brend koji na najbolji mogući način predstavlja predivnu oblast Valdobbiadene i penušavo vino Prosecco.

Proizvodi koji su kupovani uz ovaj proizvod