Dunjevača odnosno rakija od Dunje nema tako dugu tradiciju poput Šljivovice, međutim njena popularnost nije zanemariva. Dunjevača se tradicionalno flašira nakon destilacije odnosno direktno iz inox tankova tako da rakija na mirisu i ukusu prati organoleptičke karakteristike samog voća. Već neko vreme pojedine destilerije sa manje ili više uspeha pokušavaju da dunjevaču nakon destilacije ostave u drvenim bačvama gde naknadno sazrevaju pre flaširanja. Sazrevanje u bačvama menja boju rakije, ukus i miris. Svedoci smo da majstori svog zanata umeju da naprave jako dobar balans odnsono da ne pokvare miris i ukus dunje već da ga dodatno oplemene, a na Vama je da odaberete koji Vam se stil više sviđa.
Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.