You have no items in your shopping cart.
Elías Mora Reserva crveno suvo vino proizvedeno u Španiji, u regiji Toro D.O., od 100% sorte
vinove loze Tempranillo koja se uzgaja u 80 godina starom vinogradu pod nazivom Senda de
los Lobos. Tamne rubin boje sa ljubičastim odsjajem i kompleksnom aromom crnog šumskog
voća, na koju se nadovezuju note kože, dima, zemlje i duvana, zaokružene tonovima kafe,
aromatičnog bilja i orašastih plodova. Punog tela i raskošnog ukusa, sa intenzivnim voćnim
aromama i svilenkastim taninima.
Kompleksno, lepo izbalansirano i pitko suvo crveno vino koje prati duga i veoma elegantna
završnica. Odležalo 24 meseca u novim buradima od francuskog hrasta, sa potencijalom
ozbiljnog starenja u boci. Proizvodi se u limitiranoj seriji od 1000 boca.
Preporučuje se uz crvena mesa, specijalitete od divljači i razne vrste zrelih punomasnih sireva.
Temperatura serviranja 16-18C°.
Preporučuje se dekantiranje sat vremena pre serviranja.
Zemlja porekla | Španija |
---|---|
Region | Toro |
Berba | 2014 |
Primarna sorta | Tempranillo |
Boja | Crveno |
Tip | Suvo |
Zapremina | 0.75l |
% alkohola | 15% |
Uvoznik | Wineprom doo |
Wine Review Online, Michael Franz, 2021, 96.
View from the Cellar Issue #91, 2021, 92+
Vinarija Elias Mora dolazi nam iz Španije, iz čuvenog vinskog sela San Roman de Hornija. Osnovana
je 2000. godine od strane Viktorije Benavides, španske vinarke koja ju je u čast prethodnog vlasnika
vinograda nazvala njegovim imenom – Elias Mora. Vinarija poseduje 16 hektara vinograda i kontroliše
poljoprivredu i berbu na još ukupno 70 hektara. Svakom parcelom se pažljivo upravlja, uzimajući u
obzir varijacije tla i starost vinove loze. Vinova loza zasađena je na zemljištu koje je bogato glinom i
krečnjakom, sa dosta krupnog kamenja na površini. Uzgaja se na 700 do 900 metara nadmorske visine.
Izuzetno topla i veoma suva klima prirodno ograničava proizvodnju vinove loze, dajući dobro
koncentrisano grožđe, odličnog kvaliteta. Poštujući tradiciju uz primenu moderne tehnologije, u vinariji
se posebna pažnja poklanja sorti Tinta de Toro, domaćem klonu vinove loze Tempranillo koja se, bez
izlaganja filokseri, uzgaja lokalno više od 2000 godina. Sam način proizvodnje vinove loze je organski.