You have no items in your shopping cart.
Caparzo Brunello di Montalcino La Casa crveno suvo vino proizvedeno u Italiji, od vinove loze Sangiovesse,
odležalo 36 meseci u hrastovim buradima. Tamne rubin crvene boje, sa raskošnim bukeom kojim dominiraju
arome tamnog šumskog voća, protkane začinastim notama vanile i kedra. Ukus je pun, kompleksan i svilenkast,
lepo izbalansiran, sa aromom crne trešnje, začina, hrasta i duvana, a prati ga duga i postojana završnica. Ima
potencijal daljeg starenja.
Odlično se slaže uz pečenje, meso sa roštilja i ražnja, specijalitete od divljači, dinstano meso i stare zrele
sireve.
Temperatura serviranja 18C°.
Poželjno je dekantiranje minimum 1 sat pre serviranja.
Zemlja porekla | Italija |
---|---|
Region | Toskana |
Berba | 2016 |
Primarna sorta | Sangiovese |
Boja | Crveno |
Tip | Suvo |
Zapremina | 0.75l |
% alkohola | 14% |
Uvoznik | ADS wine doo |
Vinous:
Wine Spectator:
James Suckling:
Wine Enthusiast:
Decanter:
Weinwisser:
Vinum:
Falstaff:
Vinarija Caparzo proizvela je svoju prvu berbu vina Brunello di Montalcino 1970. godine, kada je situacija
u regiji Montalcino bila drugačija nego sada. U to vreme u regiji Montalcino bilo je samo 13 vinarija, što
vinariju Caparzo ubraja u red najstarijih proizvođača vina Brunello. Dodatnu osobenost ovoj vinariji i njenom
vinu daje i poreklo njegove vinove loze Sangiovese. Imanje je jedno od retkih u regiji Montalcino koje
poseduje vinograde na različitim geografskim lokacijama Apelacije, pa vinariji Carpazo lako izvlači maksimum
iz grožđa koje potiče sa različitih mikroklima i teroara prisutnih u regiji Montalcino. Grožđe se pažljivo bira
kako bi se postavili temelji za kompleksno vino koje objedinjuje sve karakteristike koje čine Brunello jednim
od najtraženijih vina na svetu.