POZOVITE NAS:
+381 63 86 38 206
Cart0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Famille Perrin Chateau De Beaucastel Chateauneuf du Pape Famille Perrin Chateau De Beaucastel Chateauneuf du Pape
  • Famille Perrin Chateau De Beaucastel Chateauneuf du Pape Famille Perrin Chateau De Beaucastel Chateauneuf du Pape
Previous

Castello di Ama L' Apparita 0.75 l

Previous

Famille Perrin Coudoulet De Beaucastel 0.75 l

Famille Perrin Chateau De Beaucastel Chateauneuf du Pape 0.75 l 2014

Francuska, Dolina Rone
Suvo,

Quick Overview

Bobičasto voće, herbalno, puno i živahno...


Sazrevanje: 12 meseci u hrastovim bačvama.


Sorte: 5% Cinsault, 10% Counoise, 30% Grenache, 30% Mourvèdre, 10% Syrah i sve ostale 15% Vaccarèse, Terret Noir, Muscardin, Clairette, Picpoul, Picardan, Bourboulenc i Roussanne

SKU: FR0047

WA  93Wine Advocate

D   93Decanter

Dostava u roku od 12-48h na teritoriji Srbije

Details

Famille Perrin Chateau De Beaucastel Chateauneuf du Pape zatvorene rubin boje sa predivnim aromama kupina, bibera i provansalskih začina. Srednjeg ka punog tela, mekanih tanina nudi ukus crnog bobičastog voća, uz predivnu živahnost praćenu kiselinama koje daju prelepu svežinu. Vino je spremno da se pije ali će se svakako razvijati narednih 10 ili više godina do svog punog potencijala.

Temperatura serviranja: 16°-17°C

Preporučuje se uz najbolje odreske sa ili bez sosa na bazi šumskog voća, divljač i tvrde zrele sireve. 

Additional Information

Zemlja porekla Francuska
Region Dolina Rone
Berba 2014
Sorta Bourboulenc, Cinsault, Clairette, Grenache / Garnacha, Mourvedre, Roussane, Syrah / Shiraz
Boja Crveno
Tip Suvo
Zapremina 0.75l
  1. Be the first to review this product

1321. godine, pod upravom poglavara Pape Jovana XXII, četiri bureta su donešena iz papskog podruma kako bi se u njih sipala vina iz Šatonefa (Châteauneuf).
Zatim su popovi zasadili nove vinograde i tako je počela legenda o papskom vinu. Prvi tragovi o vinariji Šato d Bokastel (Château de Beaucastel), kakav danas postoji vode iz doba šesnaestog veka. 1549. godine Pierre de Beaucastel kupio je parcelu u Kodoleu (Coudoulet). Tada je sazidana plemićka kuća sa skulpturom Beaucastel na kamenom zidu.
1687. godine Pierre de Beaucastel je imenovan za "Capitaine de la ville de Courthezon" od strane Luja (Louis) XIV, u čast priznanja njegovog prelaska u katoličanstvo. Pismo Luja XIV, takođe potpisano od strane Colbert, je i dalje izloženo u Château. 1909. godine Pierre Tramier je rukovodio vinarijom koju je prepustio svom zetu Pierre Perrinu, naučniku koji je razvio Beaucastel. Zatim je Jacques Perrin nastavio očevim stopama sve do 1978. godine. Svojim znanjem i umećem uspeo je da podigne Château na zavidan nivo. Danas vinariju vode Jean-Pierre i Francois, sinovi Jacques Perrina koji su nastavili ovu predivnu priču Château de Beaucastel. Marc, Pierre, Thomas, Cecile, Charles, Matthieu and Cesar peta su generacija koja zajedno radi na očuvanju i unapređenju vinarije. Château de Beaucastel je pre svega priča o porodici, porodici Perrin. Njihova glavna snaga je umešno korišćenje talenta svakog pojedinca kako bi vodili imanje na već ustanovljenim načelima njihovih predaka, a to su apsolutno poštovanje prema zemlji (terroir) kulturi biodinamike kao filozofiji života, istraživanju istinskih vrednosti balansa i elegancije.

www.beaucastel.com

Proizvodi koji su kupovani uz ovaj proizvod