POZOVITE NAS:
+381 63 86 38 206
Cart0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Côtes du Rhône Côtes du Rhône
  • Côtes du Rhône Côtes du Rhône
Previous

Famille Perrin Chateau De Beaucastel Chateauneuf du Pape 0.75 l

Previous

Louis Latour Chambertin Grand Cru Cuvée Héritiers Latour 0.75 l

Famille Perrin Coudoulet De Beaucastel 0.75 l 2013

Francuska, Dolina Rone
Suvo,

Quick Overview

Crvena pomorandža, šljive, srednjeg tela...


Sazrevanje: 6 meseci u hrastovim bačvama.


Sorte: 10% Cinsault, 40% Grenache, 30% Mourvèdre i 20% Syrah

SKU: FR0046

WS  89Wine Spectator

WA  88Wine Advocate

D   89Decanter

WE  91Wine Enthusiast

Dostava u roku od 12-48h na teritoriji Srbije

Details

Famille Perrin Coudoulet De Beaucastel veoma živahno vino sa mešavinom aroma crvene pomorandže, šljiva i višanja. Srednjeg tela, mekanih tanina, voćnog ukusa sa blago začinastom završnicom.

Temperatura serviranja: 16°-17°C

Preporučuje se uz crvena mesa i zrele sireve.

Additional Information

Zemlja porekla Francuska
Region Dolina Rone
Berba 2013
Sorta Cinsault, Grenache / Garnacha, Mourvedre, Syrah / Shiraz
Boja Crveno
Tip Suvo
Zapremina 0.75l
  1. Be the first to review this product

1321. godine, pod upravom poglavara Pape Jovana XXII, četiri bureta su donešena iz papskog podruma kako bi se u njih sipala vina iz Šatonefa (Châteauneuf).
Zatim su popovi zasadili nove vinograde i tako je počela legenda o papskom vinu. Prvi tragovi o vinariji Šato d Bokastel (Château de Beaucastel), kakav danas postoji vode iz doba šesnaestog veka. 1549. godine Pierre de Beaucastel kupio je parcelu u Kodoleu (Coudoulet). Tada je sazidana plemićka kuća sa skulpturom Beaucastel na kamenom zidu.
1687. godine Pierre de Beaucastel je imenovan za "Capitaine de la ville de Courthezon" od strane Luja (Louis) XIV, u čast priznanja njegovog prelaska u katoličanstvo. Pismo Luja XIV, takođe potpisano od strane Colbert, je i dalje izloženo u Château. 1909. godine Pierre Tramier je rukovodio vinarijom koju je prepustio svom zetu Pierre Perrinu, naučniku koji je razvio Beaucastel. Zatim je Jacques Perrin nastavio očevim stopama sve do 1978. godine. Svojim znanjem i umećem uspeo je da podigne Château na zavidan nivo. Danas vinariju vode Jean-Pierre i Francois, sinovi Jacques Perrina koji su nastavili ovu predivnu priču Château de Beaucastel. Marc, Pierre, Thomas, Cecile, Charles, Matthieu and Cesar peta su generacija koja zajedno radi na očuvanju i unapređenju vinarije. Château de Beaucastel je pre svega priča o porodici, porodici Perrin. Njihova glavna snaga je umešno korišćenje talenta svakog pojedinca kako bi vodili imanje na već ustanovljenim načelima njihovih predaka, a to su apsolutno poštovanje prema zemlji (terroir) kulturi biodinamike kao filozofiji života, istraživanju istinskih vrednosti balansa i elegancije.

www.beaucastel.com