POZOVITE NAS:
+381 63 86 38 206
Cart0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Paolo Scavino Barolo Bric Del Fiasc Paolo Scavino Barolo Bric Del Fiasc
  • Paolo Scavino Barolo Bric Del Fiasc Paolo Scavino Barolo Bric Del Fiasc
Previous

Masi Riserva di Costasera Amarone della Valpolicella 0.75l

Previous

Aldo Conterno Barolo Bussia Gran Bussia Riserva 0.75 l

Paolo Scavino Barolo Bric Del Fiasc 0.75 l 2014

Italija, Piemonte
Suvo,

Quick Overview

Paolo Scavino Barolo Bric Del Fiasc jedan je od prvih Cru Barolo vina. Odlikuje ga kompleksan voćni miris sa notama zemlje i sladića. Punog ukusa, tanini su vibrantni i grubi ali nakon godina odležavanja postaju meki i prefinjeni. Završnica je suva sa lepim kiselinama koje daju svežinu i voćnost.

SKU: IT0104

Dostava u roku od 12-48h na teritoriji Srbije

Details

Paolo Scavino Barolo Bric del Fiasc je oduvek važio za teroar sa odličnim potencijalom. 1978. godine Enrico je konačno ubedio svog oca Paolo da vinifikuju grožđe sa ove lokacije zasebno i na taj način pokažu potencijal parcele. Vino je bilo jedno od prvih Grand cru Barolo sa pojedinačnog vinograda. Odmah je postalo odraz i uticalo na identitet vinarije Paolo Scavino.

U samom vinogradu Fiasc prepliću se tortonske i helvetske podloge dajući izuzetnu prefinjenost i kompleksnost vinu. Vino predstavlja prvu klasu naspram klasičnih vina od sorte Nebbiolo, što zahteva vreme da vino razvije svoju kompleksnost i pokaže pun potencijal parcele Bric del Fiasc.

Karakteristike ovog vina su zemljane note uz kompleksan voćni karakter sa vibrantnim prefinjenim taninima. Kiseline podržavaju strukturu ovog Barola dajući mu izuzetne arome i dugovečnost.

Preporučuje se uz jela od crvenog mesa, divljač i gulaše.

dekantiranje

Additional Information

Zemlja porekla Italija
Region Piemonte
Berba 2014
Sorta Nebbiolo
Boja Crveno
Tip Suvo
Zapremina 0.75l
  1. Be the first to review this product

Paolo Scavino spada u najznačajnije vinarije u oblasti Barolo. Osnovana je 1921. godine u Castiglione Falletto. Osnivači su bili Lorenzo Scavino i njegov sin Paolo.

Uzgajanje vinograda oduvek je bila porodična tradicija kojoj se prestupalo sa velikom strašću. Enrico Scavino je zajedno sa ćerkama Enrica i Elisa, četvrta generacija koja vodi porodično imanje. Počeo je da radi u vinariji puno radno vreme još davne 1951. godine kada je imao samo deset godina. Kao mlad enolog strastveno se posvetio ne samo tehnici proizvodnje vina već i samom načinu uzgajanja vinograda i obrade zemlje.

Tokom 60 godina iskustva, njegov fokus je bio da investira u što bolje moguće parcele koje čine tzv. "CRU" oblasti Barolo kako bi pokaza jedinstvenost svake ponaosob. Njihov posao inspirisan je ljubavlju i poštovanjem prema postojećim vinogradima kao i konstantna potraga za što čistijem odrazu "terroir" u njihovim vinima koja proizvode od tri lokalne sorte Dolcetto, Barbera i Nebbiolo.

Paolo Scavino poseduje 30ha vinograda isključivo u oblasti Barolo od kojih 20 čine istorijski važne CRU vinograde u Castiglione Falletto, Barolo, La Morra, Novello, Serralunga d’Alba, Verduno i Roddi.

Ove vrednosti se prenose sa kolena na koleno.

Proizvodi koji su kupovani uz ovaj proizvod