You have no items in your shopping cart.
FERRARI MAXIMUM BRUT
Italijansko penušavo belo vino, izuzetnog ukusa i mirisa, živahne, slamnato žute boje. Dolazi nam iz
vinarije Ferrari i oblasti Trento i predstavlja jedno od najpopularnijih penušavih vina u Italiji. Od samog
osnivanja Vinarija Ferrari simbol je italijanske umetnosti življenja i prati najvažnije trenutke u kulturi,
sportu i zabavi. Njihova vina prisutna su širom sveta i sinonim su za eleganciju i luksuz.
Proizvodi se od sorte Šardone (Chardonnay), berba se vrši ručno sredinom Septembra. Sekundarna fermentacija
se odvija u boci gde vino odležava na selekcionisanom kvacu 36 meseci. Grožđe se bere iz nekoliko komuna:
Val d'Adige, val di Cembra i Valle dei Laghi, a vinogradi su locirani na padinama planine Trentino na nadmorskoj
visini od 300-700m sa jugoistočnom i jugozapadnom ekspozicijom.
Ferrari Maximum Brut predstavlja skladno i uravnoteženo penušavo vino, svežih i intenzivnih aroma, u kojima
dominiraju note zrelih jabuka, na koje se nadovezuju esencije belog cveća i nežni mirisi kvasca, koji potiču od
20 meseci odležavanja u boci. Perlaž (fr. Perlage, ili „Igra bisernih perli“ prema Heseu, odnosno u prevodu karakter
mehurića, njihova vibrantnost, živost, čilost i kompaktnost) je fin i postojan.
Ukus je pun, suv, kremast i složen, sa intenzivnim aromama voća i primesama kvasca i vanile, dovoljno oštrih
kiselina i mekanih vazdušnih mehurića koji Vas uvode u dugu i lepu završnicu.
Temperatura serviranja od 5 do 6°C.
Zemlja porekla | Italija |
---|---|
Region | Trentino |
Berba | NV |
Sorta | Chardonnay |
Boja | Belo |
Tip | Suvo |
Zapremina | 0.75l |
% alkohola | 12.5% |
Uvoznik | Passione italiana doo |
Legenda o Kantini Ferari (Cantina Ferrari) počinje sa čovekom, Đuliom Ferarijem (Giulio Ferrari) i njegovim
snom da u Trentinu proizvede penušavo vino podjednako dobrog kvaliteta kao u Šampanji (Champagne).
Bio je pionir, osoba koja je prva uvidela potencijal regiona Trento, a pored toga prvi je čovek koji je podigao
vinograde pod sortom Šardone (Chardonnay) u Italiji.
Proizvodnja je u početku bila mala ali sa jasno definisanom pažnjom ka kvalitetu.
Kako nije imao dece Đulio je počeo da traži naslednika svojih snova. Među mnogim kandidatima odabrao je
Bruna Lunelija (Bruno Lunelli) vlasnikom prodavnice vina u Trentu. Zahvaljujući njegovoj strasti i
preduzetničkom talentu, Bruno je uspeo da poveća obim proizvodnje bez imalo odsupanja u kvalitetu.
Bruno je naravno svoju strast preneo na svoje sinove. Pod vođstvom Franka, Đina i Maura od '70 - '00
(Franco, Gino i Mauro), Kantina Ferari postaje lider na italijanskom tržištu i nacionalno vino za sve važne događaje.
U ovom periodu kreirana su pojedina vina, vina koja će ispisati istoriju ove vinarije, a to su: Rosé, Ferrari Perlé i
Giulio Ferrari Riserva del Fondatore.
Danas, treća generacija porodice Luneli i dalje održava u životu san Đulija Ferarija. Kantina Ferari postala je
ambasador kulture življenja u Italiji.