Konjak (Cognac) je dobio naziv po malom istoimenom gradiću na zapadu francuske. Konjak je destilat vina,
a po zakonu vino se mora destilovati dva puta, te tako dobijen produkt zove se "eau-di-vie" (o-do-vi),
odnosno voda života koja se pretače u hrastovu burad gde odležava minimum 2 godine. Većina konjaka
odležava znatno duže nego što je zakonom propisano. Najpopularnija je velika četvorka: Hennessy, Remy Martin,
Martell i Couorvoisier čija su imena poznata ljubiteljima konjaka širom sveta, a postoji veliki broj manjih vrlo
kvalitenih proizvođača konjaka. Dozvoljene su tri sorte za proizvodnju konjaka: Ugni Blanc, Folle Blanche i Colombard.
Sorta Ugni Blanc je najzastupljena u proizvodnji, čini oko 98%. Široka ponuda konjaka počev od V.S. zatim V.S.O.P. do X.O.
obogaćena je ekskluzivnom ponudom poput Hennessy Paradis, Richard i Remi Martin Louis XIII.