POZOVITE NAS:
+381 63 86 38 206
Cart0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Kopke Porto Tawny 10YO Kopke Porto Tawny 10YO
  • Kopke Porto Tawny 10YO Kopke Porto Tawny 10YO

Kopke Porto Tawny 10YO 0.75 l NV

Portugalija, Douro
Slatko,

SKU: PO0043

WS  91Wine Spectator

WE  88Wine Enthusiast

Dostava u roku od 12-48h na teritoriji Srbije

Dostupnost: Na stanju

2.250,00 din.

Additional Information

Zemlja porekla Portugalija
Region Douro
Berba NV
Primarna sorta Touriga Nacional
Sorta Tinta Roriz, Touriga Franca
Boja Crveno
Tip Slatko
Zapremina 0.75 l

Put vinarije Kopke 1638 isprepleten je sa istorijom podneblja na kom je osnovana. Dolina Douro predodređena je u njenom nastajanju kao pozornica na kojoj je svojom voljom i podrškom prirode vinarski put započeo Nicolau Kopkë, osnivač najstarije kuće vina u Portugalu. Sticajem okolnosti, on se 1636. godine iz Hamburga seli u Portugal kao Generalni konzul Hanza Lige. Samo dve godine kasnije, 1638. prva boca vina isporučena je na Severu Evrope. Kupovina imanja u dolini Douro 1781. označava prekretnicu u poslovanju, u kom se sa kupovine vina prelazi na proizvodnju, a ubrzo Kopkë postaje vodeći proizvođač u celoj dolini.

Vina Port postepeno postaju glavni predmet interesovanja  kompanije i uskoro postaju njen glavni posao. Nicolau Kopkë & Co. odličan je primer inovacije, proizvodnje i isporuke sopstvenih vina u istoj kompaniji.


Godine 1828. Cristiano Nicolau Kopkë, prapraunuk osnivača kompanije Kopkë udružuje se tokom građanskog rata sa Liberalnom partijom, što kompaniji i porodici postaje predmet interesovanja i poistovećuje ih sa ciljem iste. Posvećenost procesu socijalnog napretka prenosi se budućim generacijama. Titula Barona od Vilara dodeljena mu je 1836, a deset godina kasnije, njegov rođak Joaquim Augusto Kopke izabran je u Barona od Massarelosa. Dva veka nakon dolaska porodice Kopke u Portugal, nagrađena je njihova posvećenost razvoju zemlje. Godine 1841. kompanija menja naziv u C.N. Kopke, pod kojim posluje i danas. Skoro tri veka nakon nastanka, 1922. kupuje i imanje „Quinta de S. Luiz“, imanje koje je oduvek pobuđivalo pažnju i interesovanje vrhunskih poznavalaca Douro i Port vina. Time se zaokružuje proces poslovanja, a „Quinta de S. Luiz“ postaje  model i dragulj svih aktivnosti u proizvodnji Kopke vina.

Godine 1940. dobili su Sertifikat Portugalske trgovačke i industrijske asocijacije koja potvrđuje starost kompanije Kopke iz 1638. U vekovima koji dolaze, Kopke će nastojati da ispoštuje svoju zaostavštinu, izgrađenu na strasti generacija koje su je gradile.

Proizvodi koji su kupovani uz ovaj proizvod