POZOVITE NAS:
+381 63 86 38 206
Cart0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Lastar Chardonnay Lastar Chardonnay
  • Lastar Chardonnay Lastar Chardonnay

Vinarija Lastar Chardonnay belo vino 2017

Srbija, Šumadijsko - velikomoravski region
Suvo,

Quick Overview

Lastar Chardonnay podseća po svom stilu na Chardonnay iz Burgundije.

SKU: SRB0129

Dostava u roku od 12-48h na teritoriji Srbije

Details

Lastar Chardonnay zbog klimatskih uslova i sastava zemljišta veoma podseća na stil Šardonea kakav se proizvodi u Burgundiji (Burgundy).
Usled nešto svežije klime Lastar Chardonnay poseduje voćan karakter koji podseća na arome kruške, jabuke, limuna i ananasa uz blage naznake arome drveta koje lepo zaokružuju celokupan utisak. Na ukusu je srednjeg tela, sočnog voćnog karaktera i veoma prijatne svežine.
U zavisnosti od berbe deo vina odležava u inox sudovima, a deo u hrastovim bačvama od 500l. Sam odnos varira od godine do godine u zavisnosti od toga kakva je berba bila ali uvek veći deo 60% ili više odležava u inoxu kako bi se održao već prepoznatljiv stil ovog vina.

Additional Information

Zemlja porekla Srbija
Region Šumadijsko - velikomoravski region
Berba 2017
Sorta -
Boja Belo
Tip Suvo
Zapremina 0.75l
  1. Be the first to review this product

Mundus vini 2016 - srebrna medalja
IWC 2017, 2018, 2019 - bronzana medalja
AWC 2017 - srebrna medalja
Decanter 2017, 2018 - bronzana medalja
BIWC 2019 - srebrna medalja
AIN 2019 - srebrna medalja

Vinarija Lastar locirana je u Levačkom vinogorju. Vinogorje je prepoznatoljivo po svojoj mikroklimi i sastavu zemljišta koje je prepuno peska i gline što daje preduslove potrebne za proizvodnju tzv "terroir" vina, odnosno vina koje će na najbolji mogući način svojim organoleptičkim karakteristikama izraziti sve potencijale specifičnog vinogorja odnosno mikrolokacije.
Ruža vetrova koja se stvara pod uticajem okolnih planina Gledić i Juhor, zatim sastav zemljišta i ekspozicija samih vinograda u posedu vinarije Lastar uz pažljivu negu vinograda za rezultat daju vina koja na najbolji mogući način predstavljaju specifičnost ovog vinogorja. Upotrebom moderne tehnologije i vinifikacije svako vino je odraz parcele sa koje se ubira grožđe.
Vinarija Lastar u ovom momentu poseduje 26ha vinograda sa tendencijom širenja. Vinogradi su na prosečnoj nadmorskoj visini od 300m na potezu Gaj u okviru sela Sekurič. Premda se radi o mladoj vinariji i mladim vinogradima vinarija Lastar poseduje i nekoliko parcela vinograda u kojima su zasađene sorte Rieslng i Pinot Noir, a koje datiraju još od 1976. godine.
Kao što to čine sve vinarije koje drže do kvaliteta tako i vinarija Lastar kvalitet svake boce vina određuje još u samom vinogradu. Negom istih, rezidbom, proređivanjem grozdova, zaštitom i na kraju berbom dolazi se do kvalitetnog grožđa koje će uloženi trud nagraditi dobrim vinom.

Proizvodi koji su kupovani uz ovaj proizvod