POZOVITE NAS:
+381 63 86 38 206
Cart0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Lastar Pinot Noir Lastar Pinot Noir
  • Lastar Pinot Noir Lastar Pinot Noir

Lastar Pinot Noir crveno vino 2016

Srbija, Šumadijsko - velikomoravski region
Suvo,

Quick Overview

Lastar Pinot Noir odležava 12 meseci u francuskim baricima. Elegantno, voćno i pre svega veoma sortno vino za svaku preporuku

SKU: SRB0133

Dostava u roku od 12-48h na teritoriji Srbije

Details

Lastar Pinot Noir odležava u francuskim barik buradima 12 meseci po ugledu na Pinot Noir vina iz Burgundije. Svojim stilom i karakterom slobono možemo reći da je jedan od retkih Pinot Noir ne samo u Srbiji već i šire podseća na vina istoimene sorte iz Burgundije što ni malo nije lak zadatak. Elegenacije, voćnost, svežina, prefinjenost, svilenkast ukus karakteristike su dobrog vina od sorte Pinot Noir, a Lastar Pinot Noir ne manjka istim. Arome bobičasog voća poput jagode i maline u pratnji zemljanih aroma, gljiva karakteristike su ovog vina. Ukusu je odličnog balansa tanina i kiselina uz eleganciju kakva prati ovu sortu.

Preporučuje se uz losos, teletinu ili polu tvrde sireve.

Additional Information

Zemlja porekla Srbija
Region Šumadijsko - velikomoravski region
Berba 2016
Sorta -
Boja Crveno
Tip Suvo
Zapremina 0.75l
  1. Be the first to review this product

AIN 2019 - zlatna medalja
BIWC 2019 - zlatna medalja
IWC 2019 - bronzana medalja
Mundus vini 2017 - srebrna medalja
Decanter 2017, 2019 - bronzana medalja
AWC 2017 - srebrna medalja

Vinarija Lastar locirana je u Levačkom vinogorju. Vinogorje je prepoznatoljivo po svojoj mikroklimi i sastavu zemljišta koje je prepuno peska i gline što daje preduslove potrebne za proizvodnju tzv "terroir" vina, odnosno vina koje će na najbolji mogući način svojim organoleptičkim karakteristikama izraziti sve potencijale specifičnog vinogorja odnosno mikrolokacije.
Ruža vetrova koja se stvara pod uticajem okolnih planina Gledić i Juhor, zatim sastav zemljišta i ekspozicija samih vinograda u posedu vinarije Lastar uz pažljivu negu vinograda za rezultat daju vina koja na najbolji mogući način predstavljaju specifičnost ovog vinogorja. Upotrebom moderne tehnologije i vinifikacije svako vino je odraz parcele sa koje se ubira grožđe.
Vinarija Lastar u ovom momentu poseduje 26ha vinograda sa tendencijom širenja. Vinogradi su na prosečnoj nadmorskoj visini od 300m na potezu Gaj u okviru sela Sekurič. Premda se radi o mladoj vinariji i mladim vinogradima vinarija Lastar poseduje i nekoliko parcela vinograda u kojima su zasađene sorte Rieslng i Pinot Noir, a koje datiraju još od 1976. godine.
Kao što to čine sve vinarije koje drže do kvaliteta tako i vinarija Lastar kvalitet svake boce vina određuje još u samom vinogradu. Negom istih, rezidbom, proređivanjem grozdova, zaštitom i na kraju berbom dolazi se do kvalitetnog grožđa koje će uloženi trud nagraditi dobrim vinom.

Proizvodi koji su kupovani uz ovaj proizvod