POZOVITE NAS:
+381 63 86 38 206
Cart0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Lastar Riesling Lastar Riesling
  • Lastar Riesling Lastar Riesling

Vinarija Lastar Riesling belo vino 2017

Srbija, Šumadijsko - velikomoravski region
Suvo,

Quick Overview

Vinarija Lastar Rizling proizvodi se u limitiranoj količini samo u godinama kada je dobra berba.

SKU: SRB0128

Dostava u roku od 12-48h na teritoriji Srbije

Details

Vinarija Lastar proizvodi Rajnski Rizling (Riesling) u limitiranoj količini.
Rizling vinarije Lastar dolazi iz starog vinograda zasađenog još davne 1976. godine. S'obzirom na starost ili bolje reći zrelost samog vinograda rod je sam po sebi mali ali značajno boljeg kvaliteta nego kod mladih vinograda.
Lastar Riesling poseduje izražene sortne karakteristike te tako miris podseća na arome zelene jabuke i citrusa. Ukus je voćan sa naznakama citrusa i herbalnih nota. Kiselina je naglašenija što je odlika ove sorte ali jako lepo umivena tako da ne para jezik već daje izuzetno lepu svežinu.
Vino odležava isključivo u inox tankovima što mu omogućava da pokaže svoj sortni karakter.

Additional Information

Zemlja porekla Srbija
Region Šumadijsko - velikomoravski region
Berba 2017
Sorta -
Boja Belo
Tip Suvo
Zapremina 0.75l
  1. Be the first to review this product

BIWC 2019 - bronzana medalja

Vinarija Lastar locirana je u Levačkom vinogorju. Vinogorje je prepoznatoljivo po svojoj mikroklimi i sastavu zemljišta koje je prepuno peska i gline što daje preduslove potrebne za proizvodnju tzv "terroir" vina, odnosno vina koje će na najbolji mogući način svojim organoleptičkim karakteristikama izraziti sve potencijale specifičnog vinogorja odnosno mikrolokacije.
Ruža vetrova koja se stvara pod uticajem okolnih planina Gledić i Juhor, zatim sastav zemljišta i ekspozicija samih vinograda u posedu vinarije Lastar uz pažljivu negu vinograda za rezultat daju vina koja na najbolji mogući način predstavljaju specifičnost ovog vinogorja. Upotrebom moderne tehnologije i vinifikacije svako vino je odraz parcele sa koje se ubira grožđe.
Vinarija Lastar u ovom momentu poseduje 26ha vinograda sa tendencijom širenja. Vinogradi su na prosečnoj nadmorskoj visini od 300m na potezu Gaj u okviru sela Sekurič. Premda se radi o mladoj vinariji i mladim vinogradima vinarija Lastar poseduje i nekoliko parcela vinograda u kojima su zasađene sorte Rieslng i Pinot Noir, a koje datiraju još od 1976. godine.
Kao što to čine sve vinarije koje drže do kvaliteta tako i vinarija Lastar kvalitet svake boce vina određuje još u samom vinogradu. Negom istih, rezidbom, proređivanjem grozdova, zaštitom i na kraju berbom dolazi se do kvalitetnog grožđa koje će uloženi trud nagraditi dobrim vinom.

Proizvodi koji su kupovani uz ovaj proizvod