POZOVITE NAS:
+381 63 86 38 206
Cart0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Lastar Tamjanika Lastar Tamjanika
  • Lastar Tamjanika Lastar Tamjanika

Lastar Tamjanika 75cl 2018

Srbija, Šumadijsko - velikomoravski region
Suvo,

Quick Overview

Lastar Tamjanika intezivnog i raskošnog mirisa poseduje veoma prijatan lepršav ukus osvežavajućeg karaktera

SKU: SRB0127

Dostava u roku od 12-48h na teritoriji Srbije

Details

Vinarija Lastar Tamjanika svojim organoleptičkim karakteristikama jasno stavlja do znanja da se radi o muskatnom vinu. Intezivnog i raskošnog mirisa uz veoma prijatan lepršav ukus osvežavajućeg karaktera ova Tamjanika je idealna kao aperitiv ili uz laganu zakusku.

Additional Information

Zemlja porekla Srbija
Region Šumadijsko - velikomoravski region
Berba 2018
Boja Belo
Tip Suvo
Zapremina 0.75l
  1. Be the first to review this product

Mundus vini 2018 - srebrna medalja
IWC 2018 - bronzana medalja
Decanter 2018 - bronzana medalja
BIWC 2017, 2018, 2019 - srebrna medalja

Vinarija Lastar locirana je u Levačkom vinogorju. Vinogorje je prepoznatoljivo po svojoj mikroklimi i sastavu zemljišta koje je prepuno peska i gline što daje preduslove potrebne za proizvodnju tzv "terroir" vina, odnosno vina koje će na najbolji mogući način svojim organoleptičkim karakteristikama izraziti sve potencijale specifičnog vinogorja odnosno mikrolokacije.
Ruža vetrova koja se stvara pod uticajem okolnih planina Gledić i Juhor, zatim sastav zemljišta i ekspozicija samih vinograda u posedu vinarije Lastar uz pažljivu negu vinograda za rezultat daju vina koja na najbolji mogući način predstavljaju specifičnost ovog vinogorja. Upotrebom moderne tehnologije i vinifikacije svako vino je odraz parcele sa koje se ubira grožđe.
Vinarija Lastar u ovom momentu poseduje 26ha vinograda sa tendencijom širenja. Vinogradi su na prosečnoj nadmorskoj visini od 300m na potezu Gaj u okviru sela Sekurič. Premda se radi o mladoj vinariji i mladim vinogradima vinarija Lastar poseduje i nekoliko parcela vinograda u kojima su zasađene sorte Rieslng i Pinot Noir, a koje datiraju još od 1976. godine.
Kao što to čine sve vinarije koje drže do kvaliteta tako i vinarija Lastar kvalitet svake boce vina određuje još u samom vinogradu. Negom istih, rezidbom, proređivanjem grozdova, zaštitom i na kraju berbom dolazi se do kvalitetnog grožđa koje će uloženi trud nagraditi dobrim vinom.

Proizvodi koji su kupovani uz ovaj proizvod