POZOVITE NAS:
+381 63 86 38 206
Cart0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Vinarija Lastar Triangl Pinot Noir Vinarija Lastar Triangl Pinot Noir
  • Vinarija Lastar Triangl Pinot Noir Vinarija Lastar Triangl Pinot Noir

Lastar Triangl Pinot Noir 0.75l 2016

Srbija, Šumadijsko - velikomoravski region
Suvo,

Quick Overview

Vinarija Lastar Triangl Pinot Noir na prvu pleni svojim predivnim aromama propraćenim nežnim somotastim ukusom.

SKU: SRB0135

Dostava u roku od 12-48h na teritoriji Srbije

Details

Lastar Pinot Noir Triangl po rečima vinara proizvodiće se samo kada je berba izuzetno dobra kakva je bila 2017. godina.
Pinot Noir poput sorte Riesling nije među ominljenim vinimia u Srbiji ali vino ovakovog kvaliteta sasvim sigurno će donekle promeniti tu sliku.
Vino krasi kompleksan voćni miris počev od šljiva preko crvenog bobičastog voća, a sve to je lepo zaokruženo začinskim notama dobijenih odležavanjem vina u barik buradima. Ukus je pravi sortni somotast i voćan, tanini su prisutni ali nisu grubi i prenaglašeni. Dug finiš ostavlja lep ukus nota drveta poput duvana.

Preporučuje se uz teletinu sa vrganjima, jagnjetinu ili pernatu divljač.

dekantiranje

Additional Information

Zemlja porekla Srbija
Region Šumadijsko - velikomoravski region
Berba 2016
Boja Crveno
Tip Suvo
Zapremina 0.75l
  1. Be the first to review this product

Vinarija Lastar locirana je u Levačkom vinogorju. Vinogorje je prepoznatoljivo po svojoj mikroklimi i sastavu zemljišta koje je prepuno peska i gline što daje preduslove potrebne za proizvodnju tzv "terroir" vina, odnosno vina koje će na najbolji mogući način svojim organoleptičkim karakteristikama izraziti sve potencijale specifičnog vinogorja odnosno mikrolokacije.
Ruža vetrova koja se stvara pod uticajem okolnih planina Gledić i Juhor, zatim sastav zemljišta i ekspozicija samih vinograda u posedu vinarije Lastar uz pažljivu negu vinograda za rezultat daju vina koja na najbolji mogući način predstavljaju specifičnost ovog vinogorja. Upotrebom moderne tehnologije i vinifikacije svako vino je odraz parcele sa koje se ubira grožđe.
Vinarija Lastar u ovom momentu poseduje 26ha vinograda sa tendencijom širenja. Vinogradi su na prosečnoj nadmorskoj visini od 300m na potezu Gaj u okviru sela Sekurič. Premda se radi o mladoj vinariji i mladim vinogradima vinarija Lastar poseduje i nekoliko parcela vinograda u kojima su zasađene sorte Rieslng i Pinot Noir, a koje datiraju još od 1976. godine.
Kao što to čine sve vinarije koje drže do kvaliteta tako i vinarija Lastar kvalitet svake boce vina određuje još u samom vinogradu. Negom istih, rezidbom, proređivanjem grozdova, zaštitom i na kraju berbom dolazi se do kvalitetnog grožđa koje će uloženi trud nagraditi dobrim vinom.

Proizvodi koji su kupovani uz ovaj proizvod