POZOVITE NAS:
+381 63 86 38 206
Cart0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Leonardi 1871 Aceto Balsamico IGP 1 Botte Leonardi 1871 Aceto Balsamico IGP 1 Botte
  • Leonardi 1871 Aceto Balsamico IGP 1 Botte Leonardi 1871 Aceto Balsamico IGP 1 Botte

Leonardi 1871 Aceto Balsamico IGP 1 Botte 0.25l

Italija

Quick Overview

Italijansko balzamiko sirće, odličnog kvaliteta, proizvedeno u Modeni. Idealno za pripremu grilovanih
pečuraka, mesa sa roštilja, dinstane pačje grudi, razne vrste salata, posebno zelene sa dodatkom
pečenih orašastih plodova, lešnika, badema i oraha. Može se koristiti i u pripremi brojnih soseva i 
namaza. 

SKU: AB0001

Beograd izuzev prigradskih naselja: Dostava istog dana za porudžbine kreirane do 12h, osim vikendom.
Beograd: Preuzimanje u našem lokalu najduže 3 sata od momenta porudžbine. LOKACIJA
Srbija: Dostava paketa brzom poštom u roku od 12-48h od momenta porudžbine, osim vikendom.

Details

Proizvodnja italijanskog sirćeta Leonardi Aceto datira iz 1871. godine, kada je u gradu Magreta di
Formigne, nedaleko od Modene, prvi put osnovana firma za proizvodnju danas jednog od najboljih
autentičnih balzamiko sirćeta na svetu. Giovanni Leonardi i njegov sin Francesco i dalje primenjuju
dobro skrivane tajne recepture koje se generacijama prenose sa kolena na koleno uz usavršene
veštine i iskustvo svojih prethodnika, zahvaljujući kojem ova vrsta balzamika beleži svetski uspeh.
 
Među retkima su koji i danas poseduju zemlju na kojoj uzgajaju vinovu lozu od koje ovo sirće nastaje. 
Od grožđa sorti vinove loze Trebbiano i Lambrussco u bakarnom kotlu kuva se šira koja potom odležava
u posebnim drvenim buradima. Rezultat je savršeno izbalansirano balzamiko sirće dost0jno svog imena i
podneblja na kom nastaje.

Godine 2011. stara metoda označavanja balzamiko sirćeta zasnovana na godinama starosti, zamenjena
je smernicama IGP (Zaštićena geografska oznaka) Balsamico sirće iz Modene. Prema novim propisima,
proizvođači identifikuju starost i strukturu sirćeta, prema sopstvenom simbolu. Leonardi Aceto koristi
jedan novčić i crveni pečat za mlado sirće, dva novčića i srebrni pečat za srednje staro, a tri novčića i
zlatni pečat za sazrelo i odležalo sirće vrhunskog kvaliteta.

Za proizvodnju aćeta Modena IGP koristi se grožđe vinove loze Trebbiano i Lambrusco koje se kuva u
bakarnim kazanima oko 30 sati kako bi se zgusnulo. Nakon što se ohladi, sok se stavlja u velike hrastove
bačve sa bazom od matičnog sirćeta i meša sa najviše 10% visokokvalitetnog crvenog vinskog sirćeta, bez
dodavanja boja, hemikalija ili veštačkih sastojaka bilo koje vrste.  Bačve ostaju otvorene, prekrivene
gazom da bi sirće isparilo i oksidiralo. Procesu fermentacije i acidifikacije dodatno pogoduju vremenski i
klimatski uslovi. Nakon toga se rotira i odležava u drvenim bačvama minimum 2 godine, da bi pre flaširanja
bilo promešano kako bi se osigurala savršena ravnoteža.  

 

Additional Information

Zemlja porekla Italija
Uvoznik SirCe doo
  1. Be the first to review this product