You have no items in your shopping cart.
Martini & Rossi Asti penušavo belo vino napravljeno 100% od najfinijeg grožđa vinove loze
Moscato Bianco, koja se uzgaja u srcu prestižnog italijanskog područja Asti, u regiji Piemont.
Poseduje oznaku o geografskom poreklu i to D.O.C.G., koja se u Italiji smatra najvišom u
klasifikaciji.
Martini & Rossi Asti proizvodi se metodom Marinotti iz 1895. godine koja podrazumeva strogo
kontrolisan proces fermentacije koji garantuje visok kvalitet i čuva prirodnu svežinu grožđa.
Izuzetno kvalitetno i zrelo grožđe od sorte Moscato Bianco fermentiše se samo jednom. Proces
se zaustavlja na dve trećine svog prirodnog šećernog potencijala, čime se dobija penušavo belo
vino zlatne boje, savršeno u svakoj prilici. Lagano, pitko i prirodno slatko vino, sa niskim
sadržajem alkohola, sa aromom zrele breskve i divlje žalfije, na koje se nadovezuju slatkaste
note zrele dinje, kruške i ananasa, prožete tragovima citrusa i zelene jabuke. Srednjeg tela,
lepo uravnoteženo, kremasto i cvetno vino, sa tipičnim sortnim karakteristikama.
Najbolje je poslužiti na temperaturi od 6-8°C, kao aperitiv, mada se može koristiti i kao sastojak
brojnih koktela.
Zemlja porekla | Italija |
---|---|
Region | Piemonte |
Berba | NV |
Primarna sorta | Muscat / Moscato |
Boja | Belo |
Tip | Poluslatko |
Zapremina | 0.75l |
Uvoznik | Rauch doo |
Martini & Rossi - vodeći italijanski proizvođač penušavih vina, na svetskom tržištu poseduje
više od 27% vina koja dolaze iz čuvenog područja Asti i regije Piemont. Postavljanje novih
standarda, stvaranje novih stilova penušavih vina poput rose & demi-sec čini Martini jednim
od pionira u priči o italijanskoj proizvodnji vina. Danas Martini Spumanti oličava vinarsko
nasleđe koje se prenosi sa kolena na koleno.
A kako je sve počelo?
Davne 1895. godine Federico Martinotti izumeo je potpuno novu metodu za stvaranje normalno
gaziranog penušavog vina poznatijeg pod nazivom Spumante. Martinotti je praktično pronašao
način ne samo kako da proizvede vina vrhunskog kvaliteta, već i kako da to učini brže kako bi im
sačuvao prirodnu svežinu grožđa. Reč je o poptuno kontrolisanom procesu fermentacije koji se
sastoji iz dva dela: samo jednog vrenja grožđa (primarne fermentacije) i sekundarne fermentacije
koja se odvija u boci.