POZOVITE NAS:
+381 63 86 38 206
Cart0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Nikka whisky from the barrel Nikka whisky from the barrel
  • Nikka whisky from the barrel Nikka whisky from the barrel

Nikka From The Barrel 0.50l

Japan

Quick Overview

Nikka Whisky From The Barrel proglašen je za najbolji mešani viski na svetu od strane ISC, a 2018 godine Whisky Advocate je ovaj viski postavio na prvo mesto na listi "Najboljih 20 viskija" za 2018 godinu.

SKU: JV0001

Beograd izuzev prigradskih naselja: Dostava istog dana za porudžbine kreirane do 12h, osim vikendom.
Beograd: Preuzimanje u našem lokalu najduže 3 sata od momenta porudžbine. LOKACIJA
Srbija: Dostava paketa brzom poštom u roku od 12-48h od momenta porudžbine, osim vikendom.

Details

Nikka From The Barrel mešani japanski viski sadrži lepih 51.4% alkohola tako da malo pakovanje od pola litra
ne predstavlja problem.
Mešavina je Malt i Grain viskija iz destilerija Miyagikyo i Yoichi koji nakon mešanja sazrevaju u nekoliko različitih
tipova buradi počev od američkih burbon bačvi od belog hrasta (bourbon barrel i hogshead) i Šeri bačvi.
Višestruko nagrađivan viski poneo je titulu najboljeg mešanog viskija na svetu od strane ISC.

Additional Information

Zemlja porekla Japan
Destilerija Nikka
Zapremina 0.50l
% alkohola 51.4%
  1. Be the first to review this product

Nikka viski drugi je po starosti i istovremeno drugi po veličini proizvođač viskija u Japanu.
Neobična priča Japanca po imenu Masataka Taketsuru i Škotlađanke Jessie Roberta Covan, poznatije kao Rita
iznedrila je brend koji danas predstavlja sinonim elegancije i kvaliteta.
Masataka Taketsturu oblikovao je istoriju japanskog viskija i svetu podario brend u čijem sastavu danas posluje
čak sedam destilerija i pivara.
Godine 1918. sa predznanjem iz oblasti hemije, poslat je od strane kompanije Settsu Shuzo u Škotsku, kako bi
stekao nova znanja potrebna da se proizvede prvi autentični japanski viski.
Radeći u brojnim destilerijama, Masataka u Škotskoj otkriva tajnu spravljanja najboljeg škotskog viskija i
istovremeno upoznaje Ritu, svoju buduću suprugu. Na Univerzitetu u Glazgovu Masataka postaje prvi Japanac koji
je ikada studirao umetnost spravljanja viskija kako bi mnogo decenija kasnije i sam postao Master of blend
(majstor mešanja destilata).

Na nagovor Rite, nakon isteka desetogodišnjeg ugovora 1934. godine na ostrvu Hokkaido, u mestu zvanom
Yoichi Masataka osniva svoju firmu pod nazivom DAI NIPPON KAJU i započinje podizanje svoje destilerije,
koja konačno počinje sa radom 1936. godine. Na izvanrednoj lokaciji koju karakteriše hladna, oštra klima,
nalik onoj u Škotskoj, u predelu sa lokalnim tresetnim močvarama i slanim povetarcem, tradicionalnom
metodom destilacije nastao je viski, izuzetno suptilne zadimljenosti, bogate, masne teksture i originalnog
karaktera. Za vreme sazrevanja prvih destilata u hrastovim bačvama, Masataka se bavi proizvodnjom soka od
čuvenih japanskih Hokkaido jabuka. Prvi Nikka viski predstavljen je 1940. godine. Naziv je dobio spajanjem
prva dva sloga imena kompanije Ni (od Nippon) i Ka (od Kaju). U međuvremenu je (1952) i naziv kompanije
promenjen u NIKKA WHISKY DISTILLING CO. Nakon smrti supruge Rite, Masataka svu svoju energiju usmerava na
dalji razvoj i usavršavanje kvaliteta svojih blend viskija.
Super Nikka predstavljena je na tržištu iste godine, Riti u čast. U međuvremenu 1963. iz Škotske uvozi i dva
specijalna kazana za destilaciju pod nazivom „Coffey Stills“, koje je davne 1830. godine izumeo Aeneas Coffey
kako bi se sačuvale sve arome i sastojci koji obezbeđuju karakterističnu teksturu viskija. I to ne bilo kog, već
viskija „Coffey Grain“ koji se proizvodi od kukuruza a destilira u pomenutom kazanu, i koji je izuzetno važan za
nastanak mešanog (blended) Nikka viskija. Kazani za destilaciju prvobitno su postavljeni u postrojenju Nishinomiya,
oblast Hyogo, da bi 1999. bili prebačeni u Miyagikyo, mesto na severu ostrva Honshu, u kom se danas nalazi druga
destilerija Nikka viskija. Destilati koji iz njih nastaju još uvek se ne pune u boce kao singl maltovi, ali su ključni
element nastajanja Nikka Blended viskija. Reč je o veštoj kombinaciji mešanja ječmenog slada i drugih žitarica.
Destilerije Yoichi i Miyagikyo proizvode snažan i karakterističan malt, dok kukuruz koji se destilira u Coffey
kazanima dodaje Nikka viskiju glatkost i mekoću.
Za razliku od mešanog, Nikka Single Malt nastaje od 100% ječmenog slada i u obe destilerije proizvode se dve
različite vrste malta.
1985. - na tržištu je plasiran Nikka from the Barrel
1989. - na tržištu je plasiran Yoichi Single Malt
1989. - na tržištu je plasiran Sendai Miygikyo Malt
2000. - na tržištu je plasiran Taketsuru Pure Malt
2014. - na tržištu je plasiran Coffey Grain i Coffey Malt
2018. – na tržištu je plasiran Nikka Days

Preporučujemo sledeće slične proizvode: