POZOVITE NAS:
+381 63 86 38 215
Cart0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Nikka Yoichi 10YO Single Malt Nikka Yoichi 10YO Single Malt
  • Nikka Yoichi 10YO Single Malt Nikka Yoichi 10YO Single Malt

Nikka Yoichi 10YO Single Malt 0.70l

Japan

Quick Overview

Japanski single malt viski, deset godina star, proizveden u od strane čuvenog
japanskog proizvođača viskija Nika, u destileriji Yoichi, sa raskošnom aromom
vanile i zrelog voća, kojom dominiraju živahne i suptilne note zrele breskve,
zaokružene tonovima tresetnog dima i muskatnog oraščića. Ukus je mekan,
gladak i pun, sa aromom treseta i hrasta u kom je sazrevao, uz nagoveštaj
voćnih nota u pozadini. Završnica je duga i elegantna, sa aromom voća i
hrasta.

SKU: SM0115

Beograd izuzev prigradskih naselja: Dostava istog dana za porudžbine kreirane do 11:30h, osim vikendom.
Beograd: Preuzimanje u našem lokalu najduže 3 sata od momenta porudžbine. LOKACIJA
Srbija: Dostava paketa brzom poštom u roku od 24-48h od momenta porudžbine, osim vikendom.

Details

Nikka Yoichi 10YO Single Malt japanski viski, deset godina star, proizveden od strane čuvenog
japanskog proizvođača viskija Nika, u destileriji Yoichi, sa raskošnom aromom vanile i zrelog voća,
kojom dominiraju živahne i suptilne note zrele breskve, zaokružene tonovima tresetnog dima i
muskatnog oraščića. Ukus je mekan, gladak i pun, sa aromom treseta i hrasta u kom je sazrevao,
uz nagoveštaj cvetnih i voćnih nota u pozadini. Završnica je duga, kremasta i elegantna, sa aromom
zrelog voća i hrasta u pozadini.

Lepo izbalansiran i fino uravnotežen japanski single malt viski zlatne ćilibar boje, sa jakim i snažnim
baršunastim tonovima koji se provlače u svakom gutljaju ovog izuzetnog viskija. 

Additional Information

Zemlja porekla Japan
Destilerija Nikka
Zapremina 0.70l
% alkohola 45%
Uvoznik Invitto doo
  1. Be the first to review this product

Nikka viski drugi je po starosti i istovremeno drugi po veličini proizvođač viskija u Japanu.
Neobična priča Japanca po imenu Masataka Taketsuru i Škotlađanke Jessie Roberta Covan,
poznatije kao Rita, iznedrila je brend koji danas predstavlja sinonim elegancije i kvaliteta.
Masataka Taketsturu oblikovao je istoriju japanskog viskija i svetu podario brend u čijem
sastavu danas posluje čak sedam destilerija i pivara.

Godine 1918. sa predznanjem iz oblasti hemije, poslat je od strane kompanije Settsu Shuzo
u Škotsku, kako bi stekao nova znanja potrebna da se proizvede prvi autentični japanski viski.
Radeći u brojnim destilerijama, Masataka u Škotskoj otkriva tajnu spravljanja najboljeg
škotskog viskija i istovremeno upoznaje Ritu, svoju buduću suprugu. Na Univerzitetu u Glazgovu
Masataka postaje prvi Japanac koji je ikada studirao umetnost spravljanja viskija kako bi mnogo
decenija kasnije i sam postao Master of blend (majstor mešanja destilata).

Na nagovor Rite, nakon isteka desetogodišnjeg ugovora 1934. godine na ostrvu Hokkaido, u mestu
zvanom Yoichi Masataka osniva svoju firmu pod nazivom DAI NIPPON KAJU i započinje podizanje
svoje destilerije, koja konačno počinje sa radom 1936. godine. Na izvanrednoj lokaciji koju
karakteriše hladna, oštra klima, nalik onoj u Škotskoj, u predelu sa lokalnim tresetnim močvarama
i slanim povetarcem, tradicionalnom metodom destilacije nastao je viski, izuzetno suptilne
zadimljenosti, bogate, masne teksture i originalnog karaktera. Za vreme sazrevanja prvih destilata
u hrastovim bačvama, Masataka se bavi proizvodnjom soka od čuvenih japanskih Hokkaido jabuka.

Prvi Nikka viski predstavljen je 1940. godine. Naziv je dobio spajanjem prva dva sloga imena kompanije
Ni (od Nippon) i Ka (od Kaju). U međuvremenu je (1952) i naziv kompanije promenjen u NIKKA WHISKY
DISTILLING CO. Nakon smrti supruge Rite, Masataka svu svoju energiju usmerava na dalji razvoj i
usavršavanje kvaliteta svojih blend viskija. Super Nikka predstavljena je na tržištu iste godine, Riti u
čast. U međuvremenu 1963. iz Škotske uvozi i dva 
specijalna kazana za destilaciju pod nazivom „Coffey
Stills“, koje je davne 1830. godine izumeo Aeneas Coffey

kako bi se sačuvale sve arome i sastojci koji obezbeđuju karakterističnu teksturu viskija. I to ne bilo kog,
većviskija „Coffey Grain“ koji se proizvodi od kukuruza a destilira u pomenutom kazanu, i koji je izuzetno
važan za nastanak mešanog (blended) Nikka viskija. Kazani za destilaciju prvobitno su postavljeni u
postrojenju Nishinomiya,oblast Hyogo, da bi 1999. bili prebačeni u Miyagikyo, mesto na severu ostrva
Honshu, u kom se danas nalazi drugadestilerija Nikka viskija. Destilati koji iz njih nastaju još uvek se ne
pune u boce kao singl maltovi, ali su ključni element nastajanja Nikka Blended viskija. Reč je o veštoj
kombinaciji mešanja ječmenog slada i drugih žitarica. Destilerije Yoichi i Miyagikyo proizvode snažan i
karakterističan malt, dok kukuruz koji se destilira u Coffey kazanima dodaje Nikka viskiju glatkost i mekoću.
Za razliku od mešanog, Nikka Single Malt nastaje od 100% ječmenog slada i u obe destilerije proizvode se
dve različite vrste malta.

1985. - na tržištu je plasiran Nikka from the Barrel
1989. - na tržištu je plasiran Yoichi Single Malt
1989. - na tržištu je plasiran Sendai Miygikyo Malt
2000. - na tržištu je plasiran Taketsuru Pure Malt
2014. - na tržištu je plasiran Coffey Grain i Coffey Malt
2018. – na tržištu je plasiran Nikka Days

Preporučujemo sledeće slične proizvode: