POZOVITE NAS:
+381 63 86 38 206
Cart0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Paolo Scavino Barbera d'Alba Allevato in Carati Paolo Scavino Barbera d'Alba Allevato in Carati
  • Paolo Scavino Barbera d'Alba Allevato in Carati Paolo Scavino Barbera d'Alba Allevato in Carati

Paolo Scavino Barbera d'Alba Allevato in Carati 0.75 l 2016

Italija, Piemonte
Suvo,

SKU: IT0102

Dostava u roku od 12-48h na teritoriji Srbije

Dostupnost: Na stanju

2.530,00 din.

Additional Information

Zemlja porekla Italija
Region Piemonte
Berba 2016
Sorta Barbera
Boja Crveno
Tip Suvo
Zapremina 0.75 l

Paolo Scavino spada u najznačajnije vinarije u oblasti Barolo. Osnovana je 1921. godine u Castiglione Falletto. Osnivači su bili Lorenzo Scavino i njegov sin Paolo.

Uzgajanje vinograda oduvek je bila porodična tradicija kojoj se prestupalo sa velikom strašću. Enrico Scavino je zajedno sa ćerkama Enrica i Elisa, četvrta generacija koja vodi porodično imanje. Počeo je da radi u vinariji puno radno vreme još davne 1951. godine kada je imao samo deset godina. Kao mlad enolog strastveno se posvetio ne samo tehnici proizvodnje vina već i samom načinu uzgajanja vinograda i obrade zemlje.

Tokom 60 godina iskustva, njegov fokus je bio da investira u što bolje moguće parcele koje čine tzv. "CRU" oblasti Barolo kako bi pokaza jedinstvenost svake ponaosob. Njihov posao inspirisan je ljubavlju i poštovanjem prema postojećim vinogradima kao i konstantna potraga za što čistijem odrazu "terroir" u njihovim vinima koja proizvode od tri lokalne sorte Dolcetto, Barbera i Nebbiolo.

Paolo Scavino poseduje 30ha vinograda isključivo u oblasti Barolo od kojih 20 čine istorijski važne CRU vinograde u Castiglione Falletto, Barolo, La Morra, Novello, Serralunga d’Alba, Verduno i Roddi.

Ove vrednosti se prenose sa kolena na koleno.

Proizvodi koji su kupovani uz ovaj proizvod