POZOVITE NAS:
+381 63 86 38 206
Cart0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Paolo Scavino Barolo Bricco Ambrogio Paolo Scavino Barolo Bricco Ambrogio
  • Paolo Scavino Barolo Bricco Ambrogio Paolo Scavino Barolo Bricco Ambrogio

Paolo Scavino Barolo Bricco Ambrogio 2014

Italija, Piemonte
,

Quick Overview

Paolo Scavino Barolo Bricco Ambrogio krasi intezivan miris širokog spektra aroma. Na ukusu je prijatan, mek sa lepim balansom. Punoća uz voćan karakter i prijatnu svežinu na završnici čine ovo vino odličnim izborom.

SKU: IT0103

Dostava u roku od 12-48h na teritoriji Srbije

Dostupnost: Na stanju

7.940,00 din.

Details

Paolo Scavino Barolo Bricco Ambrogio - Bricco Ambrogio je u posedu vinarije od 2001. godine. Zahvaljujući stečenom iskustvu Enrico Scavino prepoznao je kvalitet ovog do tada neotkrivenog Cru. Kako kaže narodna poslovica "sreća prati hrabre", vinarija je 2002. godine imala veliku sreću pošto je grad zaobišao te godine upravo ovu parcelu, tako da je to bila praktično prva i veoma uspešna berba s'obzirom na tešku godinu.

Barolo Bricco Ambrogio ima zaista inezivan i širok spektar aroma. Ukus je prijatan, iznenađujuće mekan za Barolo sa sjanim balansom tanina i kiselina.

Preporučuje se uz paste sa mesom i zrelim sirevima, odreske i umereno začinjenu hranu.

dekantiranje

Additional Information

Zemlja porekla Italija
Region Piemonte
Berba 2014
Sorta Nebbiolo

Paolo Scavino spada u najznačajnije vinarije u oblasti Barolo. Osnovana je 1921. godine u Castiglione Falletto. Osnivači su bili Lorenzo Scavino i njegov sin Paolo.

Uzgajanje vinograda oduvek je bila porodična tradicija kojoj se prestupalo sa velikom strašću. Enrico Scavino je zajedno sa ćerkama Enrica i Elisa, četvrta generacija koja vodi porodično imanje. Počeo je da radi u vinariji puno radno vreme još davne 1951. godine kada je imao samo deset godina. Kao mlad enolog strastveno se posvetio ne samo tehnici proizvodnje vina već i samom načinu uzgajanja vinograda i obrade zemlje.

Tokom 60 godina iskustva, njegov fokus je bio da investira u što bolje moguće parcele koje čine tzv. "CRU" oblasti Barolo kako bi pokaza jedinstvenost svake ponaosob. Njihov posao inspirisan je ljubavlju i poštovanjem prema postojećim vinogradima kao i konstantna potraga za što čistijem odrazu "terroir" u njihovim vinima koja proizvode od tri lokalne sorte Dolcetto, Barbera i Nebbiolo.

Paolo Scavino poseduje 30ha vinograda isključivo u oblasti Barolo od kojih 20 čine istorijski važne CRU vinograde u Castiglione Falletto, Barolo, La Morra, Novello, Serralunga d’Alba, Verduno i Roddi.

Ove vrednosti se prenose sa kolena na koleno.

Proizvodi koji su kupovani uz ovaj proizvod