You have no items in your shopping cart.
Paolo Scavino Barbera d'Alba Allevato in Carati crveno suvo vino proizvedeno u Italiji, u čuvenoj
vinskoj regiji Piemonte, od vinove loze Barbera. Lepo izbalansirano i kompleksno vino, granat crvene
boje, sa ljubičastim odsjajem i raskošnom cvetnom aromom, na koju se nadovezuju elegantne i
ekspresivne note kupine, borovnice i crvenog voća, protkane tonovima čokolade i kore narandže.
Sveže, lepo strukturirano crveno vino, teksture visokih tonova, harmonične i živahne kiselosti, sa
niskim sadržajem tanina. Lepo se slaže uz sve vrste pernate divljači, pačetinu, ćuretinu i guščje meso,
ali se može kombinovati i uz dinstana mesa, razne vrste sireva i suhomesnatih predjela.
Temperatura serviranja: 16-18C°.
Zemlja porekla | Italija |
---|---|
Region | Piemonte |
Berba | 2020 |
Primarna sorta | Barbera |
Sorta | Barbera |
Boja | Crveno |
Tip | Suvo |
Zapremina | 0.75l |
% alkohola | 15% |
Paolo Scavino spada u najznačajnije vinarije u oblasti Barolo. Osnovana je 1921. godine u Castiglione
Falletto. Osnivači su bili Lorenzo Scavino i njegov sin Paolo.
Uzgajanje vinograda oduvek je bila porodična tradicija kojoj se prestupalo sa velikom strašću. Enrico
Scavino je zajedno sa ćerkama Enrica i Elisa, četvrta generacija koja vodi porodično imanje. Počeo je
da radi u vinariji puno radno vreme još davne 1951. godine kada je imao samo deset godina. Kao mlad
enolog strastveno se posvetio ne samo tehnici proizvodnje vina već i samom načinu uzgajanja vinograda
i obrade zemlje.
Tokom 60 godina iskustva, njegov fokus je bio da investira u što bolje moguće parcele koje čine tzv.
"CRU" oblasti Barolo kako bi pokaza jedinstvenost svake ponaosob. Njihov posao inspirisan je ljubavlju i
poštovanjem prema postojećim vinogradima kao i konstantna potraga za što čistijem odrazu "terroir" u
njihovim vinima koja proizvode od tri lokalne sorte Dolcetto, Barbera i Nebbiolo.
Paolo Scavino poseduje 30ha vinograda isključivo u oblasti Barolo od kojih 20 čine istorijski važne CRU
vinograde u Castiglione Falletto, Barolo, La Morra, Novello, Serralunga d’Alba, Verduno i Roddi.
Ove vrednosti se prenose sa kolena na koleno.