POZOVITE NAS:
+381 63 86 38 206
Cart0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Ron Zacapa Centenario 23 Años Sistema Solera 1L Ron Zacapa Centenario 23 Años Sistema Solera 1L
  • Ron Zacapa Centenario 23 Años Sistema Solera 1L Ron Zacapa Centenario 23 Años Sistema Solera 1L
Previous

Sailor Jerry Spiced Rum 0.70l

Ron Zacapa Centenario 23 Años Sistema Solera 1L

Gvatemala

Quick Overview

Rum Ron Zacapa 23 anos, sazreva u Burbon i Šeri buradima po Solera sistemu. Ron Zacapa potiče iz Gvatemale, a po svom kvalitetu je nešto zaista posebno, ili bolje rečeno umetničko delo.


Kupovinom 1 ili više boca ostvarujete pravo na besplatnu dostavu bez obzira na prebivalište.

SKU: RU0039

Beograd izuzev prigradskih naselja: Dostava istog dana za porudžbine kreirane do 12h, osim vikendom.
Beograd: Preuzimanje u našem lokalu najduže 3 sata od momenta porudžbine. LOKACIJA
Srbija: Dostava paketa brzom poštom u roku od 12-48h od momenta porudžbine, osim vikendom.

Details

Rum Ron Zacapa Centenario 23 Años spada u grupu premium pića ali usudio bih se reći da je on nešto više od toga. Biću slobodan da kažem da se u ovom piću osim nespornog kvaliteta jasno vidi strast i ljubav njegovog kreatora. Degustirao sam kompleksnije destilate koji su duže sazrevali, spravljeni od kvalitetnijih sastojaka (grožđa - Cognac), za koja mogu reći da su svojim kvalitetom neprikosnovena ali upravo to je razlika, ti destilati su kreirani sa ciljem da pokažu surovu raskoš i prestiž ali nisu kreirani da pokažu duh svog kreatora. Iz tog razloga Ron Zacapa ima to nešto više.

Rum Ron Zacapa Centenario 23 Años potiče iz Gvatemale (da, dobar Rum se ne pravi samo na Kubi). Proizvodi se od koncentrovanog soka šećerne trske dobijenog samo jednim presovanjem koji se zbog toga naziva "virgin sugar cane honey", a sazreva pomoću Solera metode koja se tradicionalno koristi za Šeri (Sherry). Solera metoda sazrevanje je dinamična, Rum tokom procesa sazrevanja prolazi kroz četiri različite vrste bureta, a poslednja faza uključuje burad koja su prethodno korišćena za Pedro Himenez (Pedro Ximenez), intezivno slatki, tamni sladak Šeri poreklom iz Hereza (Jerez) u Španiji. Proizvođač tvrdi kako je za dobar kvalitet ovog ruma zaslužna činjenica da se burad u kojima rum sazreva nalaze na nadmorskoj visini od 2.300m u podrumima koji su smešteni na padinama vulkana gde je temperatura konstantna i iznosi 17°C. Nakon poslednje faze sazrevanja, celokupna količina se pretače u velike bačve (20.000L) od američkog belog hrasta gde odležava narednih godinu dana, posle čega se konačno flašira.

Ron Zacapa Cenetnario osvojio je prvo mestu na takmičenju premium rumova četiri godine za redom (1998, 1999, 2000 i 2001) na Internacionalnom Festivalu Ruma. To je prvi rum koji je svrstan u večitu halu slavnih na Internacionalnom Festivalu Ruma.

Ron Zacapa Centenario je mešavina rumova starih između 6 i 23 godine.

Additional Information

Zemlja porekla Gvatemala
Destilerija Ron Zacapa
Zapremina 1l
% alkohola 40%
Uvoznik Wineprom doo
  1. Be the first to review this product

Preporučujemo sledeće slične proizvode: