POZOVITE NAS:
+381 63 86 38 206
Cart0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Atelje vina Šapat Chardonnay Barrique 0.75 l Atelje vina Šapat Chardonnay Barrique 0.75 l
Previous

Tenuta delle Macchie Macchie 0.75 l

Previous

Atelje vina Šapat Suma

Atelje vina Šapat Chardonnay Barrique 0.75 l 2014

Srbija, Sremski region
Suvo,

Quick Overview

Bagrem, med, srednjeg tela...


Sazrevanje: u barik buradima


Sorta: 100% Chardonnay

SKU: SRB0066

Dostava u roku od 12-48h na teritoriji Srbije

Details

Atelje vina Šapat Chardonnay Barrique intenzivne zlatno žute boje. Na mirisu intenzivno i kompleksno sa izraženim notama vanile i bagremovog meda, mineralnim tonovima koji prate mirisi zrelog tropskog voća. Na ukusu se primećuje dobra ravnoteža svežine i mekoće sa veoma naglašenim i dugotrajnim izuzetno elegantnim aromatskim kompleksom.

Dobar aperitiv i uz  hladna   predjela, takođe uz čorbe i glavna jela na bazi jaja, ribe i belog mesa.

Additional Information

Zemlja porekla Srbija
Region Sremski region
Berba 2014
Sorta Chardonnay
Boja Belo
Tip Suvo
Zapremina 0.75l
  1. Be the first to review this product

Atelje Vina Šapat

Atelje vina ŠapatAtelje Vina Šapat nalazi se u Sremskom vinogradarskom regionu (Novi Slankamen), na poslednjem fruškogorskom brežuljku, koje poseduje idealne fizičko-agronomske i mikroklimatske uslove za gajenje vinove loze.

Zemljište sjajnih karakteristika, blage klime, Dunav,dinamične prirode i srdačanog narod.
Vinogradi

Atelje vina ŠapatGotovo iznad same polovine plovnog toka Dunava, izdižu se naši vinogradi, podeljeni na dve strane - severnu, gde blizina Dunava povoljno utiče na rast belih vrsta grožđa i južnu, okrenutu ka Sremu, pogodnu za uzgoj crvenih sorti. Pod vinogradom je 8 ha a planira se proširenje do 10 ha.

Vinogradi su podignuti saglasno konceptu koji je za sada još uvek malo raširen u Srbiji, drveni čeoni i unutrašnji metalni stubovi sa gustinom sadnje od 5000 čokota po ha i prinosu ograničenom na 1.6 kg po čokotu.

Na sunčanim padinama naših zasada prisutne su sorte :
Chardonay, Sauvignon Blanc,Muscat Otonel, Traminac, Merlot, Cabernet Sauvignon i još poneka sorta.

Vinarija

Prostor gde se grožđe iz našeg vinograda pretvara u vino, projektovan je prema najsavremenijim standardima. Podeljen je u nekoliko prostorija, koje se na različitim nivoima prostiru na preko 400 m2.
Opremljen je inovativnom enološkom tehnologijom, dok se u barik podrumu nalaze tradicionalni drveni sudovi, izrađeni od francuskog hrasta, podesni i za fermentaciju, kao i za čuvanje crvenih vina. Barik sudovi, od različitih vrsta hrastovog drveta, zapremine od po 220 l, namenjeni su za posebna crvena vina.
Deo podruma, odakle se pruža pogled na sve prostorije u kojima se naše vino stvara, specijalno je namenjen i dizajniran za udobnu i opuštajuću degustaciju.

Restoran

Vino i hrana su najbolji prijatelji. Adekvatno upareni, otkrivaju sasvim nove dimenzije. Jela sa našeg menija, pažljivo su kreirana da upotpune vina koja stvaramo i predstavljaju spoj klasike u odabiru osnovnih ukusa i hrabrosti i inventivnosti u pogledu začinskih kombinacija i načina prezentacije.
Domaće, sveže namirnice i mašta našeg šefa kuhinje, zaintrigiraće sva vaša čula. Ambijent restorana omogućava da u velikom privatnom ili poslovnom društvu, isto kao i u prijatnoj osami, uživate u zanosnom pogledu; da inspirišete i budete inspirisani.

Sve ove a i ostale informacije možete naći na sajtu www.sapat.rs

Preporučujemo sledeće slične proizvode: