POZOVITE NAS:
+381 63 86 38 206
Cart0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Casanova di Neri Tenuta Nuova Brunello di Montalcino Casanova di Neri Tenuta Nuova Brunello di Montalcino
  • Casanova di Neri Tenuta Nuova Brunello di Montalcino Casanova di Neri Tenuta Nuova Brunello di Montalcino
Previous

Castello di Ama L' Apparita 0.75 l

Previous

Casanova di Neri Cerretalto Brunello di Montalcino 0.75 l

Casanova di Neri Tenuta Nuova Brunello di Montalcino 0.75 l 2012

Italija, Toskana
Suvo,

Quick Overview

Zrelo bobičasto voće, duvan, začini, punog tela...

SKU: IT0085

RP  95Robert Parker

WS  91Wine Spectator

V    93Vinous

Dostava u roku od 12-48h na teritoriji Srbije

Dostupnost: Na stanju

12.550,00 din.

Details

Casanova di Neri Tenuta Nuova Brunello di Montalcino proizvodi se od 1993. godine. Nakon vinifikacije vino sazreva u barik buradima 36 meseci, a zatim se flašira i odlaže u podrum narednih 12 meseci pre puštanja u prodaju.
Tenuta Nuova je zaista posebno vino, brojne nagrade govore u prilog tome (100/100 Robert Parker, 100/100 James Suckling zatim "Vino godine" na čuvenoj Wine Spectator TOP 100 listi). No pored nagrada i priznanja ovo vino u sebi sadrži nešto posebno što se ne sreće tako često i nije vezano za bilo kakav skor. Kada ga pijete ono vas prosto uvlači u sebe, odnosno uvlači se u vas, postaje neodoljivo.

Kompleksno slojevito vino, dubokih nota crnog bobičastog voća propraćenih aromama kože, duvana i začina. Lepo zaokruženo, naglašenih ali finih zanina, punog tela sa voćnom završnicom.
Vino dekantirati barem 2 sata ili ga pustit da se lagano otvara u čaši.

Temperatura serviranja: 15 - 17°C

Preporučuje se uz najkvaliteniji odrezak, jela sa roštilja, paste na bazi paradajz sosa i zrele tvrde sireve. 

Additional Information

Zemlja porekla Italija
Region Toskana
Berba 2012
Sorta Sangiovese
Boja Crveno
Tip Suvo
Zapremina 0.75l
  1. Be the first to review this product

Kazanova di Neri (Casanova di Neri) je ishod dugotrajnog procesa proizvodne i filozofske evolucije, koja predstavlja viziju
čuvenog vina Brunello di Montalcino na nov inovativan način. Predanost i poštovanje prema zemlji i njenoj raznolikosti, ključni je faktor u proizvodnji jedinstvenih vina, gde se sa posebnom pažnjom tretira grožde nakon berbe pošto se karakterisitke istog razlikuju od parcele do parcele, a to ova vinarija ceni najviše. Vinarija je osnovana 1971. godine od strane Ðovanija Nerija (Giovanni Neri), koji je uz pomoć velike vizije i strasti razumeo veliki potencijal vina u Montalćinu (Montalcino). 1991. godine upravljanje vinarijom je nasledio njegov sin Ðakomo (Giacomo).
Proizvodnja je u početku započeta u istočnom delu Montalćina, gde se kasnije proširila i na druga područja u okviru ove komune. Prvi vinograd je Ćeretalto (Cerretalto), jedinstven teroar u prirodnom amfiteatru iznad reke Aso (Asso), gde stari vinogradi daju Sanđoveze (Sangiovese) drugačiji nego na drugim parcelama, sa malim grozdovima lepo distanciranim, selekcijom istih podignuti su drugi vinogradi, a posebno u Tenuta Nova (Tenuta Nuova).
Kupovinu Ćeretalta pratile su lokacije Le Ćetine (Le Cetine), Pjetradoniće (Pietradonice) i naposletku Podernovo. Ni jedan vinograd nije kupljen nasumično vec analizom zemlje i ekspozicije, kako bi se dobila jedinstvena i prepoznatljiva vina.
Prva berba je bila 1978. godine, a sledile su je berbe Ćeretalto 1981, zatim Roso di Montalćino (Rosso di Montalcino) 1982, Tenuta Nova 1993. Pjetradonice 2000. godine i zadnja Ibbianco 2011. godine. U prilog kratke ali ipak velike istorije govore mnogobrojne nagrade i priznanja koje je ova vinarija dobila kako na nacionalnom tako i na internacionalnom nivou.
Trenutno imanje obuhvata oko 500ha od kojih su 63ha pod vinogradima, 20ha pod maslinama a ostatak je obradivo zemljište i šuma.

Filozofija vinarije se zasniva na tome da su vina plod vinograda i čovekovog rada. Nega i strast kojom se obrađuje vinograd,
zatim mikroklima i raznovrsnost, dovode do jedinstvenih karakteristika samog grožda od kog se dobija prepoznatljivo vino koje je odraz teroara. Više od 40 godina traje evolucija proizvodnje što je doprinelo da vina i sama vinarija dostignu određen stepen kvaliteta koji je vinariju odvojio na neki način od drugih i učinio je prepoznatljivom.
Konstanta potraga za određenom vrstom tla koje može izraziti određen karakter i jedinstvenost vina i proces obrade zemljišta koji poštuje zemlju i vinovu lozu propraćeno je negom i pažnjom u samom procesu vinifikacije. Vina su plod izuzetnih kombinacija tla, mikroklime ujedinjenih sa strastvenim pristupom i preciznim procesom vinifikacije, što dovodi do ujednačenog kvaliteta i prepoznatljivosti kroz različite berbe.

www.casanovadineri.it

Proizvodi koji su kupovani uz ovaj proizvod