POZOVITE NAS:
+381 63 86 38 215
Cart0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Kopke Porto Colheita 1967 Kopke Porto Colheita 1967
  • Kopke Porto Colheita 1967 Kopke Porto Colheita 1967
Previous

Vina Pešić Syrah Barrique 0.75l

Previous

Bacalhoa Vinhos Quinta da Bacalhoa 0.75l

Kopke Porto Colheita 1967 0.75l 1967

Portugalija, Douro
Slatko,

SKU: PO0047

WS  95Wine Spectator

Beograd izuzev prigradskih naselja: Dostava istog dana za porudžbine kreirane do 11:30h, osim vikendom.
Beograd: Preuzimanje u našem lokalu najduže 3 sata od momenta porudžbine. LOKACIJA
Srbija: Dostava paketa brzom poštom u roku od 24-48h od momenta porudžbine, osim vikendom.

Additional Information

Zemlja porekla Portugalija
Region Douro
Berba 1967
Primarna sorta Touriga Nacional
Sorta Tinta Roriz, Touriga Franca
Boja Crveno
Tip Slatko
Zapremina 0.75l
  1. Be the first to review this product

Put vinarije Kopke 1638 isprepleten je sa istorijom podneblja na kom je osnovana. Dolina Douro predodređena je u njenom nastajanju kao pozornica na kojoj je svojom voljom i podrškom prirode vinarski put započeo Nicolau Kopkë, osnivač najstarije kuće vina u Portugalu. Sticajem okolnosti, on se 1636. godine iz Hamburga seli u Portugal kao Generalni konzul Hanza Lige. Samo dve godine kasnije, 1638. prva boca vina isporučena je na Severu Evrope. Kupovina imanja u dolini Douro 1781. označava prekretnicu u poslovanju, u kom se sa kupovine vina prelazi na proizvodnju, a ubrzo Kopkë postaje vodeći proizvođač u celoj dolini.

Vina Port postepeno postaju glavni predmet interesovanja  kompanije i uskoro postaju njen glavni posao. Nicolau Kopkë & Co. odličan je primer inovacije, proizvodnje i isporuke sopstvenih vina u istoj kompaniji.


Godine 1828. Cristiano Nicolau Kopkë, prapraunuk osnivača kompanije Kopkë udružuje se tokom građanskog rata sa Liberalnom partijom, što kompaniji i porodici postaje predmet interesovanja i poistovećuje ih sa ciljem iste. Posvećenost procesu socijalnog napretka prenosi se budućim generacijama. Titula Barona od Vilara dodeljena mu je 1836, a deset godina kasnije, njegov rođak Joaquim Augusto Kopke izabran je u Barona od Massarelosa. Dva veka nakon dolaska porodice Kopke u Portugal, nagrađena je njihova posvećenost razvoju zemlje. Godine 1841. kompanija menja naziv u C.N. Kopke, pod kojim posluje i danas. Skoro tri veka nakon nastanka, 1922. kupuje i imanje „Quinta de S. Luiz“, imanje koje je oduvek pobuđivalo pažnju i interesovanje vrhunskih poznavalaca Douro i Port vina. Time se zaokružuje proces poslovanja, a „Quinta de S. Luiz“ postaje  model i dragulj svih aktivnosti u proizvodnji Kopke vina.

Godine 1940. dobili su Sertifikat Portugalske trgovačke i industrijske asocijacije koja potvrđuje starost kompanije Kopke iz 1638. U vekovima koji dolaze, Kopke će nastojati da ispoštuje svoju zaostavštinu, izgrađenu na strasti generacija koje su je gradile.