POZOVITE NAS:
+381 63 86 38 206
Cart0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Lastar Rose Lastar Rose
  • Lastar Rose Lastar Rose
Previous

Lastar Triangl Chardonnay belo vino

Previous

Lastar Pinot Noir crveno vino

Lastar Rose vino 2018

Srbija, Šumadijsko - velikomoravski region
Suvo,

Quick Overview

Lastar Rose kupaža je dve sorte Pinot Noit i Merlot u kojoj je Pino dominantan te samim tim vinu daje prefinjenost i eleganciju.

SKU: SRB0132

Dostava u roku od 12-48h na teritoriji Srbije

Details

Lastar Rose dobija se kupažom sorti Pinot Noir i Merlot. U kupaži je dominantna sorta Pinot Noir što vinu daje eleganciju, lepršavost uz cvetne arome, zatim arome svežeg bobičastog voća i blage začinske note. Međutim Merlot lepo dopunjuje ne samo miris već i ukus tako da je vino iako veoma pitko, srednjeg tela, raskošnog voćnog karaktera uz zaista lepu svežinu.

Additional Information

Zemlja porekla Srbija
Region Šumadijsko - velikomoravski region
Berba 2018
Sorta Merlot
Boja Roze
Tip Suvo
  1. Be the first to review this product

BIWC 2018 - srebrna medalja
BIWC 2017 - bronzana medalja

Vinarija Lastar locirana je u Levačkom vinogorju. Vinogorje je prepoznatoljivo po svojoj mikroklimi i sastavu zemljišta koje je prepuno peska i gline što daje preduslove potrebne za proizvodnju tzv "terroir" vina, odnosno vina koje će na najbolji mogući način svojim organoleptičkim karakteristikama izraziti sve potencijale specifičnog vinogorja odnosno mikrolokacije.
Ruža vetrova koja se stvara pod uticajem okolnih planina Gledić i Juhor, zatim sastav zemljišta i ekspozicija samih vinograda u posedu vinarije Lastar uz pažljivu negu vinograda za rezultat daju vina koja na najbolji mogući način predstavljaju specifičnost ovog vinogorja. Upotrebom moderne tehnologije i vinifikacije svako vino je odraz parcele sa koje se ubira grožđe.
Vinarija Lastar u ovom momentu poseduje 26ha vinograda sa tendencijom širenja. Vinogradi su na prosečnoj nadmorskoj visini od 300m na potezu Gaj u okviru sela Sekurič. Premda se radi o mladoj vinariji i mladim vinogradima vinarija Lastar poseduje i nekoliko parcela vinograda u kojima su zasađene sorte Rieslng i Pinot Noir, a koje datiraju još od 1976. godine.
Kao što to čine sve vinarije koje drže do kvaliteta tako i vinarija Lastar kvalitet svake boce vina određuje još u samom vinogradu. Negom istih, rezidbom, proređivanjem grozdova, zaštitom i na kraju berbom dolazi se do kvalitetnog grožđa koje će uloženi trud nagraditi dobrim vinom.

Preporučujemo sledeće slične proizvode: