POZOVITE NAS:
+381 63 86 38 206
Cart0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Lastar Triangl Sauvignon Blanc-Viognier Lastar Triangl Sauvignon Blanc-Viognier
  • Lastar Triangl Sauvignon Blanc-Viognier Lastar Triangl Sauvignon Blanc-Viognier
Previous

Vinarija Lastar Chardonnay belo vino

Previous

Lastar Triangl Chardonnay belo vino

Lastar Triangl Sauvignon Blanc-Viognier 0.75l 2017

Srbija, Šumadijsko - velikomoravski region
Suvo,

Quick Overview

Vinarija Lastar Triangl Sauvignon Blanc-Viognier prva je kupaža ove dve sorte grožđa u Srbiji.

SKU: SRB0130

Dostava u roku od 12-48h na teritoriji Srbije

Details

Vinarija Lastar Sauvignon Blanc-Viognier Triangl krase arome vinogradarske breskve, kajsije, manga, kao i fino sjedinjene, blage arome hrasta. Vino je kremasto, sveže i kompleksno.
Spoj ove dve sorte nije nešto novo na svetskoj vinskoj sceni ali je kod nas svakako jedinstven i hrabar potez. Obe sorte sazrevaju zasebno 12 meseci u hrastovim bačvama od 500l, a zatim se kupažiraju. Tako dobijena kupaža se flašira i odležava još koji mesec pre prodaje.

Additional Information

Zemlja porekla Srbija
Region Šumadijsko - velikomoravski region
Berba 2017
Sorta Viognier
Boja Belo
Tip Suvo
Zapremina 0.75l
  1. Be the first to review this product

BIWC 2019 - srebrna medalja

Vinarija Lastar locirana je u Levačkom vinogorju. Vinogorje je prepoznatoljivo po svojoj mikroklimi i sastavu zemljišta koje je prepuno peska i gline što daje preduslove potrebne za proizvodnju tzv "terroir" vina, odnosno vina koje će na najbolji mogući način svojim organoleptičkim karakteristikama izraziti sve potencijale specifičnog vinogorja odnosno mikrolokacije.
Ruža vetrova koja se stvara pod uticajem okolnih planina Gledić i Juhor, zatim sastav zemljišta i ekspozicija samih vinograda u posedu vinarije Lastar uz pažljivu negu vinograda za rezultat daju vina koja na najbolji mogući način predstavljaju specifičnost ovog vinogorja. Upotrebom moderne tehnologije i vinifikacije svako vino je odraz parcele sa koje se ubira grožđe.
Vinarija Lastar u ovom momentu poseduje 26ha vinograda sa tendencijom širenja. Vinogradi su na prosečnoj nadmorskoj visini od 300m na potezu Gaj u okviru sela Sekurič. Premda se radi o mladoj vinariji i mladim vinogradima vinarija Lastar poseduje i nekoliko parcela vinograda u kojima su zasađene sorte Rieslng i Pinot Noir, a koje datiraju još od 1976. godine.
Kao što to čine sve vinarije koje drže do kvaliteta tako i vinarija Lastar kvalitet svake boce vina određuje još u samom vinogradu. Negom istih, rezidbom, proređivanjem grozdova, zaštitom i na kraju berbom dolazi se do kvalitetnog grožđa koje će uloženi trud nagraditi dobrim vinom.

Preporučujemo sledeće slične proizvode: