You have no items in your shopping cart.
Skenderbeg Brandy albanski brendi premium kvaliteta proizveden od alkohola zrelog grožđa, odležao
u drvenim buradima 3 godine, koja mu daju jedinstvenu aromu, kompleksan miris i izuzetnu zlatnu
ćilibar boju. Ova legendarna rakija od grožđa predstavlja nacionalni simbol zemlje u kojoj se proizvodi
i nagrađivana je mnogo puta, pa ne čudi što se smatra jednim od najtraženijih brendija na Balkanu.
Nastaje destilacijom zrelog grožđa koje se podvrgava fermentaciji na određenoj temperaturi, čime se
dobija vino sa tačno određenim karakteristikama. Ovo vino se zatim destiluje u bakarnim kazanima dok
se ne dobije čist destilat izuzetno visokog kvaliteta, koji potom odležava tri godine u hrastovim buradima,
što mu daje karakterističnu aromu hrasta, vanile i orlovih noktiju, svilenkast i mekan ukus i prepoznatljivu
boju.
Zemlja porekla | Srbija |
---|---|
Destilerija | Adol |
Zapremina | 0.50l |
% alkohola | 40% |
Uvoznik | Dominus 2017 doo |
Skenderbeg je albanski konjak proizveden i degustiran prvi put 1. septembra 1967. godine u Albaniji,
u fabrici alkoholnih pića Kantina Skenderbeu, koja je poslovala kao deo Prehrambenog kombinata "Ali
Kelmendi". Prehrambeni kombinat "Ali Kelmendi" privatizovan je 07. decembra 1994. godine, kada ga
je kupila albanska kompanija "Tre Ortaket" doo. Samo dve godine kasnije Kantina je ponovo prodata
preduzeću "M.LEKA" ltd, a od 20. decembra 1999. posluje u vlasništvu kompanije "ADOL" doo.
Od osnivanja do danas Kantina je služila kao baza za proizvodnju i snabdevanje prirodnih likerskih esencija
za celu Albaniju. Alkohol se priprema i odležava samo u bačvama, tunama i buradima od hrastovog drveta,
što ovom konjaku daje jedinstvenu aromu, buke i posebnu boju. Njegovi glavni sastojci su: odležala rakija,
ekstrakt planinskog bilja, prerađeno voće (grožđe, limun, crna šljiva), etil alkohol, šećerni sirup, cvetni med,
destilovana voda, karamela.