You have no items in your shopping cart.
Takamaka Extra Noir Rum koji se proizvodi u destileriji Takamaka, na Sejšelima, kao deo
St Andre serije. Izuzetno kompleksan tamni rum koji nastaje mešanjem dve vrste destilata -
ruma proizvedenog od melase u bakarnom kazanu i ruma proizvedenog od soka šećerne trske
u kolonskim aparatima. Sazrevao u buradima od francuskog hrasta i bivšim burbon bačvama,
60 dana pre punjenja u boce. Tamne ćilibar boje sa bakarnim odsjajem i raskošnom aromom
vanile, zrelog tropskog voća, začina i hrasta, uz nagoveštaj crne čokolade i karamela u
pozadini. Ukus je pun, lepo izbalansiran i fino uravnotežen, sa aromom vanile i slatkih nota
zrelog voća, protkan suptilnim tonovima začina i hrasta.
Može se piti čist i predstavlja odličan izbor za one koji tek ulaze u svet ruma. Ali svoju primenu
ima i u pripremi brojnih koktela.
Bez šećera, veštačkih boja i hladne filtracije.
Zemlja porekla | Sejšeli |
---|---|
Destilerija | Takamaka |
Zapremina | 0.70l |
% alkohola | 43% |
Uvoznik | Global trading doo |
Destilerija Trois Frères Distillery nalazi se na Sejšelima, na ravnici Saint Andre, na ostrvu Mahe,
najvećem od ukupno 115 ostrva koja pripadaju ovoj zemlji smeštenoj u sredini Indijskog okeana.
U javnosti je prepoznatljiva po brendu Takamaka, koji je svoj naziv dobio po jednom od 23
okruga kom pripada. Ona je više od destilerije. To je, zapravo, mesto na kom se nalazi muzej,
sopstvena bašta sa začinima, istorijski artefakti i dve čuvene kornjače Aldabra - Taka i Maka.
Osnovana je 2002. godine od strane dva brata - Richarda i Bernarda d’Offay, sa idejom da na
najbolji način prikaže podneblje i arhipelag na kom nastaje, a koji je širom sveta poznat po veoma
kvalitetnom rumu, mnoštvu začina i sjajnoj prirodi. Njen proizvodni asortiman čine tri serije -
Seychelles, St Andre i Le Clos i svaka od njih na janbolji način prikazuje jedinstvenost podneblja
na kom nastaje.
Specifičnost ovih rumova odlikuje i to što nastaju na granitnom tlu, za razliku od svih ostalih rumova
poreklom sa Indijskog okeana, koji nastaju na vulkasnom. Šećerna trska je organskog porekla i proizvode
je male, lokalne zadruge. Destilerija koristi bakarne kazane, uključujući i dva kolonska aparata za
poboljšanje ukusa i jedan kolonski aparat za kontrolu čistoće ruma.