You have no items in your shopping cart.
Takamaka Pti Lakaz Rum proizvodi se u destileriji Takamaka, na Sejšelima, kao deo St Andre
serije. Predstavlja kombinaciju tri vrste ruma: tradicionalnog ruma od šećerne trske poreklom
sa Sejšela koji je odležavao u četiri vrste buradi, zatim ruma od melase koji je sazrevao tri
godine u bivšim burbon bačvama i osam godina starog ruma iz destilerije Bajan Foursquare.
Svetle ćilibar boje sa kristalnim odsjajem i kompleksnom aromom kojom dominiraju note tropskog
voća, suve kajsije i anisa, zaokružene tonovima kakaa, kasije, muskatnog oraščića i karanfilića u
pozadini. Ukus je pun, lepo izbalansiran i fino uravnotežen, a prati ga umereno duga začinasta
završnica.
Bez veštačkih boja i aditiva. Hladno filtriran.
Preporučuje se u miksologiji i pripremi koktela, ali se može piti i čist, uz kockicu leda.
Zemlja porekla | Sejšeli |
---|---|
Destilerija | Takamaka |
Zapremina | 0.70l |
% alkohola | 45.1% |
Uvoznik | Global trading doo |
Destilerija Trois Frères Distillery nalazi se na Sejšelima, na ravnici Saint Andre, na ostrvu Mahe,
najvećem od ukupno 115 ostrva koja pripadaju ovoj zemlji smeštenoj u sredini Indijskog okeana.
U javnosti je prepoznatljiva po brendu Takamaka, koji je svoj naziv dobio po jednom od 23
okruga kom pripada. Ona je više od destilerije. To je, zapravo, mesto na kom se nalazi muzej,
sopstvena bašta sa začinima, istorijski artefakti i dve čuvene kornjače Aldabra - Taka i Maka.
Osnovana je 2002. godine od strane dva brata - Richarda i Bernarda d’Offay, sa idejom da na
najbolji način prikaže podneblje i arhipelag na kom nastaje, a koji je širom sveta poznat po veoma
kvalitetnom rumu, mnoštvu začina i sjajnoj prirodi. Njen proizvodni asortiman čine tri serije -
Seychelles, St Andre i Le Clos i svaka od njih na janbolji način prikazuje jedinstvenost podneblja
na kom nastaje.
Specifičnost ovih rumova odlikuje i to što nastaju na granitnom tlu, za razliku od svih ostalih rumova
poreklom sa Indijskog okeana, koji nastaju na vulkasnom. Šećerna trska je organskog porekla i proizvode
je male, lokalne zadruge. Destilerija koristi bakarne kazane, uključujući i dva kolonska aparata za
poboljšanje ukusa i jedan kolonski aparat za kontrolu čistoće ruma.