Single malt Škotski viski ( Scotch single malt whisky) je zaista vrlo jedinstveno piće. Razlog tome su varijacije u mirisu i ukusu koje ne zavise samo od tehnike proizvodnje već i od lokacije gde se proizvodi. Takozvani terroir ovde igra veliku ulogu, a pored toga izbor bačve i vreme odležavanja utiču na krajnji rezultat odnosno karakter viskija. Single malt viski se pravi isključivo od ječma, a period odležavanja u bačvama mora biti najmanje tri godine i jedan dan uz minimalan procenat alkohola od 40%. Single malt uvek nosi ime destilerije u kojoj je proizveden: Ardbeg, Talisker, Lagavulin, Laphroaig, Macallan, Balvenie, Glenmorangie, Glenfiddich, Oban, Arran, Bowmore, Dalwhinnie, Scapa, Aberlour, Glendronach...
Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.