You have no items in your shopping cart.
Pirinač gli Aironi Carnaroli prepoznaje se po svojoj kompaktnosti i po svom ukusu. Važan je
sastojak svake profesionalne kuhinje, jer se odlikuje strukturom koja je bogata višestrukim
omotačima zrna, proteinima i mastima i koja se nakon kuvanja ne stvrdnjava. Očuvanje
elastičnosti zrna tokom kuvanja omogućava da se održi maksimalna apsorpcija, pa je idealan
za pripremu raznih vrsta salata i rižota upravo zbog velike konzistencije zrna koju poseduje,
a koja Vam tokom pripreme ostavlja nekoliko dragocenih minuta do serviranja.
Zašto je Pirinač gli Aironi Carnaroli drugačiji?
Ključni deo zrna pirinča čini pupoljak (Gemma) koji predstavlja njegovu vitalnu suštinu i sadrži
vitamine i hranljive materije dobre za zdravlje ljudi. Pirinač gli Aironi Carnaroli jedini je na
tržištu koji zadržava pupoljak tokom faze prerade, pa je zato proizvođač odlučio da se zrno
izbeljuje što je manje moguće, uz delikatno dejstvo prerade koje zrno ostavlja nerafinisanim,
čime se čuvaju proteini, vitamini, minerali i enzimi prisutni u spoljnom sloju zrna. Zbog ćelija
spremnih za stvaranje novog izdanka pirinča ova zrna imaju posebnu elastičnost. Uprava ta
elastičnost omogućava maksimalnu apsorpciju, izuzetan ukus i prepoznatljivu kompaktnost koja
je prepoznata od strane najpoznatijih svetskih kuvara, poput Jamie Oliver-a, koji upravo ovaj
pirinač i koristi. Vakum pakovanje težine 1kg
Zemlja porekla | Italija |
---|---|
Region | Piemonte |