POZOVITE NAS:
+381 63 86 38 215
Cart0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Louis Latour Geverey Chambertin Louis Latour Geverey Chambertin
  • Louis Latour Geverey Chambertin Louis Latour Geverey Chambertin
  • Louis Latour Geverey Chambertin Louis Latour Geverey Chambertin
Previous

Aldo Conterno Barolo Bussia Romirasco 0.75l

Previous

Isole E Olena Cepparello 0.75l

Louis Latour Geverey Chambertin 0.75l 2019

Francuska, Burgundija
Suvo,

Quick Overview

Crveno suvo vino poreklom iz Francuske, proizvedeno od vinove loze Pinot
Noir. Tamne rubin boje saljubičastim odsjajem i intenzivnim voćnim aromama,
među kojima dominiraju note sladića. Svilenkasto, lepo zaokruženo i fino
izbalansirano  crveno vino, prefinjenog elegantnog ukusa, sazrevalo od 10 do
12 meseci u hrastovim buradima, sa potencijalom starenja do 5 godina. 

SKU: FR0038

Beograd izuzev prigradskih naselja: Dostava istog dana za porudžbine kreirane do 11:30h, osim vikendom.
Beograd: Preuzimanje u našem lokalu najduže 3 sata od momenta porudžbine. LOKACIJA
Srbija: Dostava paketa brzom poštom u roku od 24-48h od momenta porudžbine, osim vikendom.

Details

Louis Latour Geverey Chambertin crveno suvo vino poreklom iz Francuske, proizvedeno od vinove loze Pinot
Noir. Tamne rubin boje sa ljubičastim odsjajem i intenzivnim voćnim aromama, među kojima dominiraju note
sladića, uz nagoveštaj cvetnih i drvenih nota u poazdini. Svilenkasto, 
lepo zaokruženo i fino izbalansirano 
crveno vino, prefinjenog elegantnog ukusa, koji dugo ostaje u ustima, a koji prati veoma sveža i kompleksna
završnica. Sazrevalo od 10 do 12 meseci u 
hrastovim buradima (40% u novim, ostatak u starim), sa potencijalom 
starenja do 5 godina. 

Lepo se slaže uz crvena mesa, posebno uz specijalitete od divljači, ali se može kombinovati i uz zrele sireve. 

Temperatura servinja 14-15C°.

Additional Information

Zemlja porekla Francuska
Region Burgundija
Berba 2019
Primarna sorta Pinot Noir
Boja Crveno
Tip Suvo
Zapremina 0.75l
  1. Be the first to review this product

Gevrey-Chambertin 2020 - James Suckling - 92/100 pts
Gevrey-Chambertin 2020 - Burghound.com - 88-90/100 pts

Domaine Louis Latour poseduje čak 48 hektara vinograda u Burgundiji koji obuhvataju čuvene lokalitete gde se uzgaja crno grožđe od Grand Cru of Chambertin i Romanée-Saint-Vivant u Côte de Nuits pa do čuevih lokaliteta za uzgoj 
belog grožđa Grand Cru of Corton-Charlemagne i Chevalier-Montrachet u Côte de Beaune. Kompanija se razuvijala tokom čitavog 19og veka gde je dostigla svoj vrhunac kupovinom ovih prestižnih lokaliteta. Danas je Louis Latour
najveći holding u pogledu poseda na Grand Cru lokalitetima u Burgundiji.

Burgundija je sama po sebi vrlo raznolika po pitanju sastava zemljišta (terroar), tako da svaka parcela ima svoj lični karakter koji se preslikava na vina proizvedena sa tih lokacija. Dve najzastupljnije sorte su crna Pinot Noir i bela Chardonnay
od kojih se proizvode skoro sva vina u ovoj vinariji. Berba se odvija isključivo ručno, nakon čega se svaki grozd pregleda pre daljeg postupka vinifikacije.

Boris Champy vodi Domaine Louis Latour od 2008. godine. Boris potiče iz porodice koja se bavila proizvodnjom penušavih vina (Champagne), međutim njegova karijera je počela u Bordou (Bordeaux) u čuvenoj vinariji Château Petrus, pre nego što je
karijeru nastavio u Kaliforniji radeći narednih 10 godina za vinariju Dominus Estate. On je veoma strastven na polju istraživanja i edukacije, tako da je svo svoje iskustvo stečeno radom u prethodnim vinarijama pretočio u vina Louis Latour.

Još od ranih 1990ih Louis Latour aktivno praktikuje održivu vitikulturu radeći na tome da očuva ekosistem i biodiverzitet svojih vinograda. Boris Champy deli istu viziju i aktivno učestvuje u daljem razvoju prateći već ustanovljena načela kompanije
Louis Latour. U duhu same kompanije je primena tradicionalnih tehnika vitikulture gde je nega vinograda ključna za uzgoj vrhunskog grožđa. Sama kompanija proizvodi sopstveni kompost za đubrenje vinograda kao i prirodne pesticide.

Inovacije su usađene u samu srž vinarije od njenog postanka pa sve do danas. Istraživanja obuhvataju uticaj uzgoja vinograda i proizvodnje vina na osnovu klime, okoline i geološke kompleksnosti svake parcele, kao i genetičke raznovrsnosti
samih sorti u svakom vinogradu ponaosob. Od 1996. godine postavljene su meterološke stanice u partnerstvu sa Univerzitetom Dijon. Na osnovu prikupljenih podataka omogućeno je bolje upravljanje vinogradima i pravilnije donošenje odluka.
Zadnjih nekoliko godina ovaj posao je otišao još dalje sa inicijativom nazvanom 'Paysage de Corton'. Inicijativa je zasnovana na osnovu rada vinarije Louis Latour i 2009. godine prerasla je u asocijaciju sa drugim vinogradarima iz sela Aloxe Corton.
Ovo partnerstvo izmeću vinogradara je jedinstveno, a za cilj ima rešavanje problema erozije i drenaže u seoskim vinogradima, što je rezultovalo sađenjem drveća i žive ograde ali i povećanjem broja košnica kako bi se održao biodiverzitet.
Plemenito zemljište je krucijalno za dobijanje velikih vina, međutim da bi se to postiglo potreban je timski rad svih stručnjaka. Ekstremna posvećenost prema svakom detalju neophodna je u svakoj fazi kako bi se donele prave odluke.

Filozofija Louis Latour vinarije je uvek bila da se maksimizuje kvalitet grožđa kako bi se proizvela velika vina. Samim tim 90% posla se uradi u vinogradu, međutim preostalih 10% je kritično. Nega i pažnja sa vinograda prenosi se u vinariju
na sam proces vinifikacije.

www.louislatour.com