POZOVITE NAS:
+381 63 86 38 215
Cart0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Tesseron XO Tradition Lot N° 76 Tesseron XO Tradition Lot N° 76
  • Tesseron XO Tradition Lot N° 76 konjak Tesseron XO Tradition Lot N° 76 konjak
Previous

Tesseron X.O. Perfection Lot N° 53 0.70l

Previous

Tesseron X.O. Ovation Lot N° 90 0.70l

Tesseron X.O. Tradition Lot N° 76 0.70l

Francuska

SKU: KO0021

Beograd izuzev prigradskih naselja: Dostava istog dana za porudžbine kreirane do 11:30h, osim vikendom.
Beograd: Preuzimanje u našim lokalima u najkraćem mogućem roku. LOKACIJA
Srbija: Dostava paketa brzom poštom u roku od 24-48h od momenta porudžbine, osim vikendom.

Dostupnost: Na stanju

Samo su 2 ostala/o

17.400,00 din.

Details

Tesseron lot 76 - najstariji konjak u mešavini destilovan je 1976 godine. Serija 76 pokazuje bogastvo karameliziranih breskvi, badema i kandiranih voćnih aroma. Ovo veličanstveno piće odlikuje ukus bogat delikatnim ukusima orašastih plodova, meda i suvog voća. Prosečna starost destilata u Lot-u 76 je 25 godina. 

Additional Information

Zemlja porekla Francuska
Destilerija Tesseron
Zapremina 0.70l
  1. Be the first to review this product

Tesseron destilerija datira iz 19. veka. Posebnost Tesseron konjaka ogleda se u njihovim Lot serijama. Za razliku od većine proizvođača konjaka koji koriste standardne oznake poput V.S. zatim V.S.O.P. i X.O. Tesseron konjaci za oznaku koriste Lot pored kojeg se obavezno stavlja broj. Svaki broj ima određeno značenje.
Destilerija na svom imanju uzgaja sve tri sorte grožđa koje su dozvoljene za proizvodnju konjaka 
Ugni Blanc, Folle Blanche i Colombard. Folle Blanche i Colombard su postale veoma retke u današnje vreme iz razloga što daju mali prinos i prilično su teške za gajenje. Međutim ove dve sorte čine malu ali sa druge strane upečatljivu razliku u odnosu na destilate kod kojih se koristi isključivo Ugni Blanc. Tesseron konjaci destiluju se dva puta u bakarnim kazanima, a zatim se tako dobijen destilat pretače u hrastovu burad gde sazreva dugi niz godina. Mešanje destilata u celom procesu je velika umetnost i zahteva veliko iskustvo i veoma izoštrena čula mirisa i ukusa master blendera. Svaka sorta destilatu daje svoj doprinos, Ugni Blanc je zaslužan za punoću ukusa, Folle Blanche daje finese, a Colombard snagu i kompleksnost.

Preporučujemo sledeće slične proizvode: