POZOVITE NAS:
+381 63 86 38 206
Cart0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Lastar Triangl Chardonnay Lastar Triangl Chardonnay
  • Lastar Triangl Chardonnay Lastar Triangl Chardonnay

Lastar Triangl Chardonnay belo vino 2016

Srbija, Šumadijsko - velikomoravski region
Suvo,

Quick Overview

Lastar Triangl Chardonnay spada u kompleksna bela vina sa notama hrastovine. Lepo se slaže uz ribu, polu tvrde bele sireve i pečeno meso.

SKU: SRB0131

Dostava u roku od 12-48h na teritoriji Srbije

Details

Lastar Triangl Chardonnay usled odležavanja u hrastovim bačvama od 500l u periodu od 12 meseci razvija kompleksan buke pre svega voćnog mirisa koji je lepo prožet aromama hrastovine. Ukus je sočan, srednjeg tela sa lepim voćnim karakterom. Elegantan, prijatnih kiselina koje daju odličan balans i duge završnice Lastar Triangl Chardonnay je odličan uz morsku ribu, polu tvrde sireve i pečeno crveno meso.

Additional Information

Zemlja porekla Srbija
Region Šumadijsko - velikomoravski region
Berba 2016
Sorta -
Boja Belo
Tip Suvo
Zapremina 0.75l
  1. Be the first to review this product

IWC 2017, 2018, 2019 - bronzana medalja
AWC 2017 - bronzana medalja
BIWC 2019 - srebrna medalja

Vinarija Lastar locirana je u Levačkom vinogorju. Vinogorje je prepoznatoljivo po svojoj mikroklimi i sastavu zemljišta koje je prepuno peska i gline što daje preduslove potrebne za proizvodnju tzv "terroir" vina, odnosno vina koje će na najbolji mogući način svojim organoleptičkim karakteristikama izraziti sve potencijale specifičnog vinogorja odnosno mikrolokacije.
Ruža vetrova koja se stvara pod uticajem okolnih planina Gledić i Juhor, zatim sastav zemljišta i ekspozicija samih vinograda u posedu vinarije Lastar uz pažljivu negu vinograda za rezultat daju vina koja na najbolji mogući način predstavljaju specifičnost ovog vinogorja. Upotrebom moderne tehnologije i vinifikacije svako vino je odraz parcele sa koje se ubira grožđe.
Vinarija Lastar u ovom momentu poseduje 26ha vinograda sa tendencijom širenja. Vinogradi su na prosečnoj nadmorskoj visini od 300m na potezu Gaj u okviru sela Sekurič. Premda se radi o mladoj vinariji i mladim vinogradima vinarija Lastar poseduje i nekoliko parcela vinograda u kojima su zasađene sorte Rieslng i Pinot Noir, a koje datiraju još od 1976. godine.
Kao što to čine sve vinarije koje drže do kvaliteta tako i vinarija Lastar kvalitet svake boce vina određuje još u samom vinogradu. Negom istih, rezidbom, proređivanjem grozdova, zaštitom i na kraju berbom dolazi se do kvalitetnog grožđa koje će uloženi trud nagraditi dobrim vinom.

Preporučujemo sledeće slične proizvode: